Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyetisyen Pınar Çalım Batı Ekspres’e anlattı: AÇ KALMADAN KİLO VERMENİN İPUÇLARI

Edirne’de Diyetisyenlik yapan Pınar Çalım, aç kalmadan kilo verebilmenin ipuçlarını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2023 13:59
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2023 13:59
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
Diyetisyen Pınar Çalım Batı Ekspres’e anlattı: AÇ KALMADAN KİLO VERMENİN İPUÇLARI

Edirne’de Diyetisyen Pınar Çalım, günümüzde insan sağlığı için en önemli problemlerin başında gelen obeziteye karşı aç kalmadan kilo verebilmenin ipuçlarını açıkladı. Diyetisyen Çalım, birçok insanın ortak hedefi olan kilo verme sürecinde aç kalmadan da sağlıklı kilo vermenin mümkün olduğunu söyledi.

Çalım, kilo verme sürecinin keyifli bir deneyim olabileceğini söyleyerek; kilo vermek isteyenlerin yapması gerekenleri anlattı. Aç kalmadan kilo vermenin püf noktalarını açıklayan Çalım; “Aç kalmadan kilo vermek için gün içinde düzenli ve dengeli öğünler tüketmeye özen gösterin. Her öğünde protein, kompleks karbonhidrat ve sağlıklı yağlardan oluşan bir denge sağlayarak tokluk süresini uzatabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

“SU VE SEBZE TÜKETİMİ ÖNEMLİ”

Ara öğünler, su ve sebze tüketimi ile yavaş yemek yemenin önemine dikkat çeken Çalım; “Ana öğünler arasında atıştırmalıklarla ihtiyacınız olan enerjiyi koruyabilirsiniz. Badem, ceviz, taze meyve gibi sağlıklı atıştırmalıklar hem enerji verir, hem de tokluk hissinizi destekler. Yeterli su içmek hem metabolizmanızı hızlandırabilir, hem de tokluk hissi sağlayabilir. Su içerken sık sık küçük yudumlar almak, susuzluğunuzu daha iyi gidermenize yardımcı olabilir. Yemeklerinizi yavaşça çiğneyerek yemek, sindirim sürecini destekler ve daha çabuk doymanıza yardımcı olabilir. Aynı zamanda yavaş yemek, yediğiniz miktarı daha iyi kontrol etmenizi sağlar. Öğünlerinizde bol miktarda sebze tüketmeye özen gösterin. Sebzeler lif içeriği ile tokluk sağlar ve besin değeri yüksek alternatifler sunar” dedi.

“PORSİYONLARI KONTROL ETMEK FAZLA KALORİYİ ÖNLER”

Çalım, kilo vermede porsiyon kontrolünün de önemli olduğunu belirterek; “Porsiyonları kontrol etmek, fazla kalori alımını önlemeye yardımcı olabilir. Yemek servisi yaparken tabağınızın yarısını sebzelerle doldurun, geri kalanını ise protein ve karbonhidrat kaynaklarıyla tamamlayın. Sağlıklı yağlar, tokluk hissini destekler ve vücut fonksiyonları için gereklidir. Zeytinyağı, avokado gibi sağlıklı yağları tercih ederek öğünlerinizi zenginleştirebilirsiniz” sözlerine yer verdi.

“UZMANA DANIŞMAK EN İYİ YAKLAŞIMDIR”

Hareketli bir yaşam ve pozitif zihinsel durumun da kilo verme süreci için öenmli olduğunu vurgulayan Çalım; “Sağlıklı kilo verme sürecinin önemli bir parçası da fiziksel aktivitedir. Haftada en az 150 dakika orta şiddetli aerobik egzersiz yapmayı hedefleyin. Kendinizi aç kalmadan kilo verme sürecine olumlu bir bakış açısıyla yaklaşın. Kendinizi yasaklamak yerine sağlıklı seçimler yapmayı öğrenmeye odaklanın. Unutmayın ki kilo verme süreci bireysel bir yolculuktur ve herkesin vücut yapısı ve ihtiyaçları farklıdır. Bu nedenle, sağlıklı bir şekilde kilo vermek için bir uzmana danışmak her zaman en iyi yaklaşımdır” diye konuştu.

ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.