Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne-Tekirdağ sınırına RES projesi

Edirne ve Tekirdağ il sınırları içinde planlanan 8 türbinlik RES ve EDT projesi için ÇED süreci başlatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2024 11:53
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2024 11:55
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Edirne-Tekirdağ sınırına RES projesi

Edirne’nin Uzunköprü ilçesine bağlı Gazimehmet ve Elmalı ile Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesine bağlı Aydınlar, Umurcu ve Örey mahalleleri sınırları içinde yapımı planlanan Rüzgâr Enerji Santrali (RES) ve Elektrik Depolama Tesisi (EDT) projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başlatıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ÇED Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda, Pars Enerji, Yatırım, Ticaret ve Sanayi A.Ş. tarafından 8 türbinlik RES ve ETD projesinin ÇED başvuru dosyasının incelendiği ve ÇED sürecinin başlatıldığı açıklandı. Proje ile ilgili görüş, soru ve önerilerin Edirne Valiliği ve Bakanlığa iletilebileceği belirtilen duyuruda ayrıca projenin başvuru dosyasına da yer verildi.

SANTRALİN KURULU GÜCÜ 48 Mwe/48 MWh

Projenin başvuru dosyasına göre; RES projesinde 8 adet her biri 6 MWm/6 MWe kurulu gücüne sahip olan santralin toplam kurulu gücü 48 MWm/48 MWe olacak. Santralde yılda toplam 192 milyon kWh elektrik üretimi planlanıyor. Proje kapsamında 48 MWe/48 MWh kurulu güce sahip olacak EDT de kurulacak.

SANTRAL SAHASI TEKİRDAĞ VE EDİRNE İL SINIRLARI İÇİNDE

Santral sahasının 1.149,79 ha alanı kapladığı belirtilen dosyada, proje kapsamında kurulacak 8 adet türbinin tamamının Tekirdağ il sınırı dâhilinde yer alacağı, santral sahasının ise hem Tekirdağ, hem de Edirne il sınırları içerisinde yer aldığı ifade edildi. Üretilecek enerji, Uzunköprü Havza TM’ye bağlantısı ile başta Tekirdağ olmak üzere yurt geneline verilmek üzere enterkonnekte sisteme aktarılacak.

TARIM VE ORMAN ALANI BULUNUYOR

Dosyadai Hayrabolu ilçe merkezine yaklaşık 11,5 km mesafede yer alan projenin faaliyetlerden etkilenebilecek en yakın yerleşim alanının ise santral sahası dışında yer alan bin 20 metre mesafede yer alan Umurcu Mahallesi’ne ait çiftlik olduğuna yer verildi. 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı’na göre, RES santral sahası içerisinde tarım ve orman alanı bulunuyor.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.