Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eğitim Fakültesi’nden 18 Mart programı

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesinde Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu yılı sebebiyle ve Şehitleri anma programı düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2024 16:47
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2024 16:50
Kaynak: HİLAL PEKER
Eğitim Fakültesi’nden 18 Mart programı

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi bölümü ve Güzel Sanatları Eğitimi Bölümü Öğretmenliği ve Müzik Öğretmenliği programları tarafından Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu yılı sebebiyle anma programı düzenlendi.

Programa Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevinç Sakarya Maden, birçok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. Program Müzik Öğretmenliği Programı korosu eşliğinde bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Ardından Müzik Öğretmenliği Programı Lisans öğrencilerinin mini konseri ile süren program, Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevinç Sakarya Maden’in açılış konuşması ve Trakya Üniversitesi Rektörü Erhan Tabakoğlu’nun günün anlam ve önemini arz eden videolu mesajının izlenmesi ile devam etti.

“ÇANAKKALE ZAFERİ TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILMIŞTIR”

Çanakkale Savaşı ve zaferinin Türk ulusal tarihine altın harflerle yazıldığını belirten Prof. Dr. Sevinç Sakarya Maden; “18 Mart Çanakkale Savaşı ve zaferi öyle bir olay ki Türk Ulusal Tarihine altın harflerle yazılmıştır. Çanakkale öyle bir mücadeledir ki bir var oluş, özgürlük uğruna, bağımsızlık uğruna verilmiş bir savaştır. Vatanımızın her bir tarafından genç, yaşlı, kadın, erkek koşa koşa Çanakkale’ye gitmişler ve hayatlarını hiç düşünmeksizin feda etmişler. Neden? Neyi göstermişler? Çanakkale Geçilmez’i göstermişler. Bize Çanakkale Zaferi’nin onurunu ve gururunu yaşatan başta Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, ordumuzun mensuplarını ve tüm şehitlerimizi minnet ve şükranla anmak istiyorum. Ruhları şad olsun” dedi.

Program Trakya Üniversitesi Eğitim Görevlisi Doç. Dr. Sabri Can Sannav’ın “Çanakkale Muharebelerinin Eğitim ve Öğretim Hayatımıza Yansımaları” konuşması ile sona erdi.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.