Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Muhtar adayına afiş cezası

Edirne Kurtuluş Mahallesi Muhtar Adayı Önder Akdağ’a seçim propagandası cezası geldi. 1920’lerde çıkarılan muhtarlık yasasından şikayet eden Akdağ, muhtar adayları olarak mahalleliye kendilerini tanıtamadıklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2024 16:43
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2024 16:46
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Muhtar adayına afiş cezası

Edirne’nin Kurtuluş Mahallesi Muhtar Adayı Önder Akdağ, seçim afişleri dolayısıyla ceza yedi. Muhtarlık yasasından şikayet eden Akdağ, 1920’li senelerde çıkan muhtarlık kanunun devam ettiğini, bu kanun dolayısıyla seçmene kendilerini tanıtamadıklarını söyledi.

Edirne’de muhtarlık afişi dolayısıyla ilk ceza yiyen muhtar adayı olduğunu belirten Akdağ; “Bu serüvenimizin yürüyüşü memleket sevdasından. Muhtarlıkla ilgili çalışmalarımızı yapıyoruz, ulaşabildiğimiz yerlere ulaşıyoruz fakat 1920’lerde çıkmış bir muhtarlık yasasıyla bu seçim sürecini yürütüyoruz. Ulaşabildiğimiz kadar insana ulaşmaya ve onları oy kullanmaya teşvik etmeye çalışıyoruz. Bu sürecimizin sonunda sonucu belirleyecek olan halkımızdır, takdir onlarındır. 1920’lerde çıkmış muhtarlık yasasıyla ilgili sahada biz kendimizi ifade edemiyoruz. İfade etmeye kalktığımız zaman yasal yükümlülüklerle karşı karşıya kalıyoruz. Aynı yasa Türkiye genelinde varken, İstanbul’da caddelere, binalara, araçlara giydirmeler yapılarak, belediye başkanı gibi çalışmalar yürütülürken, Edirne özeline döndüğümüz zaman bu katı bir şekilde uygulanıyor. Bu da şu mahalle sakinlerinin tanımadığı bir insana oy vermesi demek, mahallenin geleceğini emanet etmesi demek. Bizim bu yasayı değiştirme gücümüz yok ama başka yerlerde nasıl uygulanıyorsa Edirne’de de aynı şekilde uygulanmasını talep etmenin hakkımız olduğunu düşünüyorum. Muhtarlık, demokrasinin en temel taşıdır diyoruz ama muhtara o demokrasi sirayet etmiyor. Muhtar adayı kendisini ifade edecek bir alan bulamıyor. Ancak kapı kapı dolaşarak, insanların ziline basarak muhtar adayı kendini tanıtabiliyor ama bu da çok sağlıklı bir yöntem değil. Ben astığı broşürlerden dolayı ceza yiyen beklide tek adayım. Her aday posterlerini asarken, maalesef ben mahallemde yasal dayanağı olan bir mobbingle karşı karşıya kaldım. Yediğim cezalar burada ve devamının geleceğini de biliyorum. Bu cezaları kendimizi tanıtmak, komşularımızın bizden haberdar olması ve oy verirken kime oy vereceği konusunda bilmesi adına yedim. Biz çevreyi kirletmiyoruz, kimseyi rahatsız edecek alanlara afiş asmadık” dedi.

“EN BÜYÜK VAADİM VATANDAŞIMIZIN YANINDA OLMAK”

Bir muhtar adayı olarak en büyük vaadinin iyi günde ve kötü günde vatandaşın yanında olmak olduğunu belirten Akdağ; “Vaatlerimize gelince, belediye başkan adaylarımızın kapalı Pazar vaadi var. Bu kapalı Pazar kurulduğu takdirde, bir günü mahallemizdeki kadınların kullanımına sunacağız. Kadınlarımız ürettiklerini bu pazarda satabilecekler. Ayrıca mahallemizde arama kurtarma ekibi ve Kurtuluşspor futbol takımı kuracağız. Daha sonraki aşamada da bu spor alanlarının çoğaltılarak tüm insanlarımıza ulaşacağız. Mahallemizin kalbi olan gölet parkıyla ilgili de kamelya sayılarının arttırılarak insanların nefes alacağı bir alan yaratacağız. Kadın kooperatifi vasıtasıyla bir alan oluşturup insanların çayını kahvesini içebileceği bir alan oluşturacağız. Mahallemizde bir kreş açılması konusunda taleplerimizi ileteceğiz” ifadelerini kullandı.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.