Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ün’den Ciravoğlu’na teşekkür; “Para versek yaptıramazdık”

CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün, yayımlanan Edirne seçimi anketlerinin manipülatif olduğunu savundu. Ün, Gözcü TV’deki röportajı nedeniyle Şükrü Ciravoğlu’na da teşekkür ederken; “Para versek yaptıramayacağımız bir davranış oldu” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2024 16:24
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2024 16:30
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Ün’den Ciravoğlu’na teşekkür; “Para versek yaptıramazdık”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Ediz Ün, çeşitli anket firmaları ve siyasi partiler tarafından yayımlanan Edirne’deki seçim sonuçları ve CHP Edirne Belediye Başkan adaylığından çektirilen Şükrü Ciravoğlu’nun Gözcü TV’ye verdiği röportaj ile ilgili açıklama yaptı.

Ün, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Edirne için açıklanan anketler manipülatif olduğunu savunurken; Ciravoğlu’nun röportajının ise CHP’ye yaradığını belirterek kendisine teşekkür etti.

“PARTİLER MANİPÜLATİF SONUÇLAR YAYINLAYABİLİR”

Bazı anket firmalarının siyasi partilerle birlikte çalıştıklarını söyleyen Ün; “Dolayısıyla bazı anket firmaları da manipülatif anketler ile seçmeni yanıltabiliyorlar. Burada siyasi partilerin yaptığı anketler çok kıymetli. Örneğin; CHP'nin oy oranını, CHP'nin yaptırdığı anket firması bilir. Farklı siyasi partiler, kendilerine avantaj sağlayacak manipülatif sonuçlar yayınlayabilir” ifadelerini kullandı.

“OY ORANIMIZ SEÇİMİ KAZANMAYA YETER”

Ün, CHP’nin oy oranının Edirne’deki seçimi kazanmaya yeteceğini belirterek; “Her hafta ölçüyoruz, gözlemliyoruz. Şu an kararsızlar çok yoğun oranda. Edirne seçmeninin yüzde 20’si genelde son hafta kararını verir. Son haftayı beklemek lazım. Farkın açılacağını düşünüyorum. Çünkü kararsız seçmenler CHP'ye oy verme eğilimi olan seçmenlerdir. Yapılan anket yönteminde bizim seçmenimiz olduğu, yüzde 80'nin CHP’ye daha önce oy vermiş seçmen kitlesi olduğu için Edirne, Cumhuriyetçi ve Atatürkçü yapısıyla CHP'nin alışılmış bir oy verme geleneğini devam ettirir düşüncesindeyim” dedi.

“KENDİSİNE TEŞEKKÜR EDERİZ”

Ciravoğlu’nun adaylıktan çektirilmesinin ardından ortaya çıkan tepki eşiğinin aşıldığını söyleyen Ün; “En son Sayın Ciravoğlu bir röportaj verdi. Röportajdan sonra Şükrü Bey’in de sanki CHP’ye cephe aldığı ve kendisine oy vermiş bin 600 üyenin oylarına sahip çıkmadığı, kendisinin istifa ettiği, aslında istifa etmeyebilir olduğunu tabanımız gördü. Burada seçimi kaybettirmeye yönelik bir davranış, bir tutum içerisinde olduğunu hissetti ve işin doğrusu bizim işimize yaradı. Para versek yaptıramayacağımız bir davranış oldu. Kendisine teşekkür ediyoruz” sözlerine yer verdi.

“KARARSIZLARIN ORANI YARI YARIYA DÜŞECEKTİR”

Ün, seçmenin kararsız kalmasının bir diğer nedeninin ise proje tanıtım toplantısının geç yapılması olduğunu söyleyerek; “Biz proje tanıtım toplantısını geç yaptık. İnsanlar, oy vereceği partinin projelerini de görmek istiyor. Dolayısıyla o yüzden kararsız kalma eğilimindeydiler. Şimdi bütün siyasi partiler proje toplantılarını yaptı. Bu haftaki ölçümlerde kararsızların oranı yarı yarıya düşecektir. Yüzde 80'in üzerinde katılımın olacağını tahmin ediyoruz. Önümüzdeki hafta yapılacak ölçümde CHP farkı açarak yoluna devam edecektir” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.