Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

EKİNEZYA ÇAYININ SAĞLIK ÜZERİNDEKİ FAYDALARI

Birçok derde deva olduğu bilinen Ekinezya çayının faydaları nelerdir, nerelerde kullanılıyor, hangi rahatsızlıklara iyi geliyor? Baharat işletmesi sahibi Olcay Hacıoğlu Batı Ekspres okuyucuları için anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2023 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2023 15:17
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
EKİNEZYA ÇAYININ SAĞLIK ÜZERİNDEKİ FAYDALARI

Edirne’nin Havsa ilçesi esnafı Olcay Hacıoğlu, baharat işletmesinde vatandaşların ilgisini çeken Ekinezya otu çayı ile ilgili www.batiekspres.com internet haber sitesine açıklama yaptı.

Hacıoğlu Ekinizya otu çayının faydalarından şu şekilde bahsetti:

“Ekinezya çayı, tıbbi tedavi amacıyla uzun yıllardır kullanılmakta olup, üzerinde yapılan araştırmalar halen devam etmektedir. Özellikle kış aylarında soğuk algınlığı, grip ve nezleden korunma amacıyla, bağışıklığı güçlendirmek ve halsizliği önlemek için tercih edilen bir içecektir. Ayrıca, migren ağrılarına karşı da ağrı kesici etkisi nedeniyle etkili bir çözüm sunmaktadır. Ekinezya çayı, bakteri, mantar ve böcek ısırıkları kaynaklı enfeksiyonlara karşı da etkili olup yaraların hızlı iyileşmesine katkı sağlar.

Cilt sağlığına olan olumlu etkileriyle bilinen ekinezya çayı, alerjik reaksiyonları önleyerek kaşıntı ve kızarıklığı azaltır. Suçiçeği, kızamık, kurdeşen gibi hastalıkların tedavisine yardımcı olurken, sivilce, yara, sedef gibi cilt problemlerinin tedavisinde de kullanılmaktadır. Cilt hastalıklarının tedavisinde sıkça tercih edilen kremler ve merhemlerin içeriğinde de ekinezya bulunmaktadır.

Psikolojik rahatsızlıklarla mücadelede de etkili olduğu bilinen ekinezya çayı, sakinlik vererek anksiyete bozukluğu tedavisini destekler.”

ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.