Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan'dan Sigaraya Karşı Yeni Bir Düzenleme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sigaraya karşı yeni bir düzenlemenin sinyalini verdi.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2024 16:19
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2024 16:21
Kaynak: HİLAL PEKER
Erdoğan'dan Sigaraya Karşı Yeni Bir Düzenleme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sigara kullanımına karşı mücadelede önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. Erdoğan, İngiltere'de kısa süre önce yürürlüğe giren ve 2009'dan sonra doğanlara sigara satışını yasaklayan kanunun Türkiye'de de benzer bir şekilde uygulanması için çalışma yapılmasını istedi.

İngiltere’deki yasanın örnek alınabileceğini belirten Erdoğan, Türkiye'de de benzer bir yasanın hayata geçirilmesi için ilgili bakanlıklara talimat verdi.

Yeni düzenleme ile sigara kullanımının genç nesiller arasında önlenmesi ve sigara bağımlılığının azaltılması hedefleniyor. Sağlık Bakanlığı ve diğer ilgili kurumlar, düzenleme üzerinde çalışmalara başlayarak, yasayı en kısa sürede Meclis'e sunmayı planlıyor.

Toplum sağlığını koruma yolunda önemli bir adım olarak görülen bu düzenleme, kamuoyunda büyük ilgi uyandırdı. Uzmanlar, sigara kullanımının genç yaşlarda başlamasının önüne geçilmesinin, uzun vadede sigara bağımlılığının ve buna bağlı sağlık sorunlarının azaltılmasında etkili olacağını belirtiyor.

“GÜZEL BİR DÜZENLEME OLUR”

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Edirne esnafı Okan Mano; “Sağlık açısından gençlerimiz ve çocuklarımız adına çok güzel bir düzenleme olur. Zaten bugün kanunen 18 yaşından küçüklere sigara ve alkol satmamız yasak. Bu kararı destekler nitelikle daha da faydalı ve baskın bir kanun çıkması gençlerimizi kötü alışkanlıklardan korumak adına faydalı olacağını düşünüyorum. Şöyle ki bu düzenlemenin satışları etkileyebileceğini düşünmüyorum. Çünkü bizim satış yaptığımız kitlemiz zaten 18 yaş üstü. Gelecek yeni düzenlemeyi sağlık açısından çok olumlu buldum” diye konuştu.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.