Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Gün geçtikçe fakirleşiyoruz”

Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, ülkenin ekonomik durumu hakkında açıklamada bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2023 13:58
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2023 14:01
Kaynak: ERGİN SÖZER
“Gün geçtikçe fakirleşiyoruz”

www.batiekspres.com haber sitesine konuşan Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) önceki dönem Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu TÜİK’in yüzde 62, ENAG’ın yüzde 129 enflasyon açıkladığını belirtti.

Gaytancıoğlu açıklamasında şunları yer verdi: “Türkiye Yüzyılı dedikleri dönemde, mutfaklardaki yangın, para değerinin hızla düşüşü ve ekonomik çöküntü, tarihe damgasını vuracak gibi görünüyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) enflasyonu yüzde 62 olarak açıklamasıyla birlikte, halkın günlük yaşamında karşılaştığı zorluklar daha da belirgin hale geldi.

Halk, sokaklara çıktığında peynir, kıyma, domates, ekmek gibi temel ürünlerin fiyatlarının geçen yıla göre yüzde 62 değil, en azından bunun 2 katı kadar arttığını dile getiriyor. Diğer veriler de bu endişeleri doğruluyor ve ülkede genel bir fakirleşme eğilimi olduğunu gösteriyor.

BDDK verilerine göre, bireysel kredi kartı borçları 24 Kasım itibarıyla tarihi bir rekora ulaştı ve 1 trilyon 43,6 milyar liraya yükseldi. Bu durum, sermayenin daha fazla kazanç elde etmesi adına uygulanan politikaların, halkın sırtına yüklediği ağır bir maliyet olarak öne çıkıyor”

Gaytancıoğlu açıklamasını “Çarpıtılmış verilerle halkın sofrasından ekmeği, aşı çalınıyor” diyerek tamamladı.

ERGİN SÖZER

Kaynak: ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.