Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İlkokul öğrencilerinden “Su” temalı farkındalık sergisi

Uzunköprü Kadripaşa İlköğretim Okulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Göknur Yavuzcan öncülüğünde 22 Mart Dünya Su günü nedeniyle “Su” temalı resim sergisi açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2024 16:25
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2024 16:28
Kaynak: HİLAL PEKER
İlkokul öğrencilerinden “Su” temalı farkındalık sergisi

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde, 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla Uzunköprü Kadripaşa İlköğretim Okulu'nda "Su” temalı bir resim sergisi açıldı. Görsel Sanatlar Öğretmeni Göknur Yavuzcan önderliğinde gerçekleşen sergide, öğrenciler suyun önemine dikkat çekmek amacıyla çeşitli afişler ve çalışmalar sergilediler. Sergiye Uzunköprü İlçe Milli Eğitim Müdürü Koray Kurtar, öğrenciler, veliler ve öğretmenler katıldı.

Serginin açılışında konuşan Yavuzcan, suyun hayatımızdaki kritik rolüne vurgu yaparak, öğrencilerin su konusundaki farkındalıklarını artırmayı hedeflediklerini belirtti. Ayrıca, sergiyle öğrencilere sanatı sevdirmeyi ve sanatsal duyarlılıklarını geliştirmeyi amaçladıklarını da sözlerine ekledi.

“SUYUN HAYATIMIZDAKİ ÖNEMİNİ BİR KEZ DAHA DÜŞÜNELİM”

Yavuzcan, eserlerde suyun önemi ve korunması gerekliliği gibi konuları işlediklerini belirterek; “Su, hayatın kaynağı, var oluşun özüdür. Bu değerli gün vesilesiyle suyun hayatımızdaki kıymetini bir kez daha hatırlamak ve bu konuda farkındalık oluşturmak adına öğrencilerimle su temasını işlediğimiz bir farkındalık sergisi açmak istedik. 11 kişilik öğrenci grubuyla yaklaşık 3 hafta süren bir çalışma sonucu bugün eserlerimizi sergileme fırsatı bulduk. 17 eser bulunuyor. Hepsinde su temasını işledik. Su kaynaklarının kirliliği, israfı ve yanlış kullanımı gibi sorunlarla karşı karşıyayız. Bu nedenle, suyu doğru ve sürdürülebilir bir şekilde kullanma bilinciyle hareket etmeliyiz. Sergide yer alan eserler, suyun önemini vurgulamakla kalmayıp, aynı zamanda çevre bilinci ve korunması gerekliliği konularında da bizlere önemli mesajlar veriyor. Sergiyi gezerken, suyun hayatımızdaki önemini bir kez daha düşünelim ve gelecek nesillere temiz ve bol su kaynakları bırakmak için üzerimize düşen sorumluluğu hatırlayalım” diye konuştu.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.