Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İtalya’dan Edirne’ye caz konserinde sürpriz beste

İtalyan sanatçı Stefano Del Sole ve Türkiye’nin önemli vibrafon sanatçılarından Can Tutuğ, Edirne’de ilk kez birlikte sahne aldılar. Del Sole ve Tutuğ, konserde ‘Trokya’ adını verdikleri yeni bestelerini de ilk kez seslendirdiler.

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2024 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2024 13:31
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
İtalya’dan Edirne’ye caz konserinde sürpriz beste

Edirne ve Kırklareli’nde düzenlediği caz konserleri ile bilinen vibrafon sanatçısı Can Tutuğ, İtalyan sanatçı Stefano Del Sole ile Edirne’de sahne aldı.

İtalya’dan Edirne’ye Caz Konseri mottosuyla Trokya Taproom’da ücretsiz düzenlenen konsere müzikseverler yoğun ilgi gösterdi. Tutuğ’un İtalya’nın Bari kentinde Del Sole’nin davetiyle sahne almasının ardından başlayan Edirne ve Kırklareli’nde konser serisinde ilk sahne performansı 17 Şubat Cumartesi günü Kırklareli’nde gerçekleşti. İtalyan sanatçı, Kırklareli konserinin ardından ilk kez Edirne’de sahne aldı.

EDİRNE’DE YENİ ESERİNİ BESTELEDİ

Del Sole, konserde sık sık müzikseverlerle iletişim kurarak, hem şarkılarını besteleme süreçlerini anlattı, hem de Edirne’de sahne almaktan dolayı memnuniyetini dile getirdi. Tutuğ ile Del Sole, konserde; ‘Bossa I’, ‘Lights in The Water’, ‘The Girl From Ipanema’, ‘Pro-Ney’ ve ‘Kırklareli’ adlı eserleri seslendirirken; konsere özel sürpriz bir eseri icra ettiler. İtalyan sanatçı, konserden önce prova sırasında Tutuğ ile birlikte konsere özel bir eser bestelediklerini belirtirken; eserin adına ‘Trokya’ ismini verdiklerini ifade etti. Şarkıyı seslendiren ikili, müzikseverlerden de yoğun tebrik aldı.

“EN İYİ KONSERLERİMİZDEN BİRİ OLDU”

Konserin ardından Batı Ekspres’e konuşan Tutuğ; “Stefano Del Sole ile İtalya’nın Bari şehrinde hem benim bestelerimi, hem onun bestelerini, hem de popüler caz eserlerini seslendirdik. Stefano Del Sole bestelemeyi, ben ise ansızın doğaçlamayı seven biriyim. Konser öncesi Stefano, Trokya’dan etkilenip ‘Ben kafamda şunu yazdım. Melodisi ona uygun akorlar yazar mısın?’ dedi. Ben de onları yazdım ve yeni bir beste ortaya çıktı. Bir gün öncesinde de Kırklareli’nde belediye konseri vermek bizi daha sıcak hale getirdi ve en iyi konserlerimizden biri Trokya’da oldu. Edirne için de iyi oldu” ifadelerini kullandı.

“EDİRNE’YE ÇOK MUTLU VEDA ETTİ”

Tutuğ, Stefano Del Sole’nin konserden dolayı mutlu olduğunu belirterek; “Mekânın dolu olması, herkesin dinlemeye gelmesi, Stefano’nun anlattığı anekdotları takip ederek dinlemeleri, müziğin içinde yer aldığını hissettirmeleri motive edici oldu. Çok mutlu olduğunu, onurlandığını söyleyerek Edirne’ye ve Türkiye’ye veda etti” dedi.

“KIRKLARELİ BELEDİYESİ VE ÖZYAKALI DESTEK OLDU”

Konserlerin düzenlenmesinde Trokya Taproom ve işletme sahibi Alper Özyakalı ile Kırklareli Belediyesi dışında destek almadıklarını söyleyen Tutuğ; “Bütün konseri Kırklareli Belediyesi karşıladı. Edirne Belediyesi’nden herhangi bir destek almadık. Trokya Taproom işletme sahibi Alper Özyakalı da çok destek oldu. Konserlerin gerçekleşmesinde bize destek olan herkese çok teşekkür ederiz” sözlerine yer verdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.