Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kış lastiğinde dikkat edilmesi gerekenler

Kış lastiklerinde yasal süreç olan 1 Aralık’a sayılı günler kala, Edirneli lastikçilerde değişim yoğunluğu yaşanmaya başladı. Lastikçiler kış lastiklerinde dikkat edilmesi gerekenlere dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2023 17:33
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2023 17:33
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Kış lastiğinde dikkat edilmesi gerekenler

Kış şartlarının Trakya’da hissedilmeye başlanması ve araçlar için yasal zorunluluğun başlayacağı 1 Aralık tarihine sayılı günler kalması, Edirne Sanayi Sitesi’ndeki lastikçilerde değişim yoğunluğu yaşanmasına sebep oluyor.

Edirne Sanayi Sitesinde lastik satışı yapan Ahmet Biçer kış lastiklerinde dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi verdi. Kış lastiklerinin 4 mevsim lastiklerle karıştırılmaması gerektiğini söyleyen Biçer; “Kış lastiklerinde dikkat edilmesi geren konu lastiğin yan kısmında ‘alpin’ dediğimiz bir dağ ve kar tanesi resmi var, onun olması gerekiyor. 4 mevsim olanlarda ise M+S ibaresi var. Bunun anlamı da çamur ve kar içindir. Bunlar buz için çok kullanışlı değildir. 4 mevsim olarak geçer ama buzlu havalarda bunlardan gereği kadar verim alamayız. Vakum özelliği kış lastiği kadar değildir. Kış lastikleri, vakum özelliğinden dolayı yola yapışma özelliğine sahip olduğu için daha iyi tutunuyor. Kış lastiğinin kullanımı ortalama 40-45 bin kilometre aralığındadır ama 40 bin kilometrede tam verim alınabilir” dedi.

FİYATLARDA GEÇEN YILA GÖRE YÜZDE 70’E VARAN ARTIŞ VAR

Geçen yıla göre markaya göre değişen yüzde 50-60-70 oranında artış olduğunu söyleyen Biçer; “Havaların soğumasıyla beraber kış lastiklerinin de değişim süreci başladı. Yasal tarih olan 1 Aralık itibariyle özellikle ticari araçlarda değişmesi gerekiyor. Kış aylarında, özellikle eksi dereceli havalarda kış lastiklerinin özelliği devreye giriyor, yola tutuşu daha fazla hissediliyor. Yasal sürenin yaklaşmasıyla kış lastik alımlarında bir yoğunluk var. Özellikle ticari araçlar ve yurt dışına çıkan araçlar değiştirmeye başladı. Fiyatlar da Dolar ve Euro’yla olduğu için bir artış söz konusu. Geçen yıla göre markaya göre değişen yüzde 50- 60-70 oranında bir artış var. Aralık ayında da yüzde 8 oranında tüm lastik markalarında genel bir zam olacak” ifadelerini kullandı.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.