Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meclisin gündemi personel ve araç eksikliği

İl Genel Meclisi’nin bugünkü toplantısında İl Özel İdaresi’nin personel ve araç eksikliği gündem oldu. CHP Grup Başkanvekili Mustafa Üstün ve AK Parti Grup Başkanvekili Mutlu Kırman personel ve araç eksikliklerine dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2024 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2024 16:31
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Meclisin gündemi personel ve araç eksikliği

Edirne İl Genel Meclisi’nin bugün düzenlenen toplantısında 2023 yılı Denetim Raporu sunuldu. Rapor, İl Genel Meclisi Denetim Komisyonu önceki dönem Başkan Yardımcısı Halil Akdağ tarafından meclise sunuldu.

Akdağ, yapılan tüm denetimlerde birim müdürlüklerinin 2023 yılı gelir, gider, hesap iş ve işlemlerinin yapılması ve kayıtlara alınmasında gözlemlediği hususları açıkladı. Akdağ’ın sunumunun ardından toplantıda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Mustafa Üstün, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Grup Başkanvekili Mutlu Kırman, İl Genel Meclisi Başkanvekili Serdar Çığla ve Meclis Başkanı Çiğdem Gegeoğlu konuyla ilgili açıklama yaptılar.

“SATHİ KAPLAMALARLA İLGİLİ KÜREKÇİMİZ BİLE YOK”

CHP Grup Başkanvekili Mustafa Üstün, ilçe özel idarelerinin olmazsa olmaz olduğunu belirterek; “Geniş bir coğrafyaya sahibiz. Enez, İpsala ile Edirne merkezin arası ciddi bir mesafe. Ön kayıtlar için özellikle ruhsat denetim ve imarla ilgili sorunlarda insanlarımızın ilçe özel idarelerde iş ve işlemlerini daha hızlı şekilde yapabilmeleri için aktif hale getirilmesi elzemdir. Özellikle imara personel takviyesi şart. Zemin etütleriyle ilgili personelden kaynaklanan ciddi sıkıntılarımız var. 1 personel var ve yetişemiyor. Yeni takviye personel yapılması lazım. Yol şube, özellikle ekipman konusunda en sıkıntılı yerlerimizden bir tanesi. Ekipman envanterimizi genişletmemiz lazım. Personel sayımızı arttırmamız lazım. Yollardaki sathi kaplamalarla ilgili ciddi sıkıntılar var. Tonaj uygulamalarına uyulmadığı için sathi kaplamaların da ömrü çok kısa olduğu için bunlara bir çözüm bulmamız lazım. Özellikle Uzunköprü ve Keşan bölgesinde maden sahalarının olduğu bölgelerde, Keşan’ın Tekirdağ bölgesine yakın olan yerlerinde ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Kesinlikle yeni ekipmanlar alınması lazım. Devlet Su İşleri’nin yaptığı toplulaştırmalar neticesinde köy arazilerindeki yol envanterlerimiz daha fazla çoğaldı. Meriç bölgesinde toplulaştırmalar bitti. Uzunköprü’nün karşı tarafındaki köylerinde toplulaştırmalar neticelendi. Örneğin; bir köyün 10 kilometre tarla içi yolu varsa toplulaştırma bittikten sonra bu yollar daha fazla oldu. Arttığı için de bizim greyderlerimiz yetmiyor. 253 köyde bu işin yapılması lazım. Sayın Valimiz ile görüşerek DSİ’den özellikle greyder desteği alabiliriz. Çünkü tarla içi yollarımız hızla artıyor. Çünkü Uzunköprü’de bu yıl 36 köyde toplulaştırmada yer teslimi yapılacak. Saha daha da büyüyecek. Ama olmazsa olmazımız personeldir. Elimizde sathi kaplamalarla ilgili kürekçimiz bile yok. Personel takviyesi yapmamız lazım. Bu aylardan sonra sathi kaplamalar hızlanacak ve sezonluk işçi de alabiliriz. Operatörler konusunda da ciddi sıkıntılar var. İşlerin daha hızlı yürümesi için yeni operatörler, yeni ekipmanlar olmazsa olmazımızdır. Tarımsal sulamalar da üreticiyi direkt etkiliyor. Devlete de KDV olarak geri döneceği için tarımsal sulamaların daha fazla hızlandırılması, daha fazla alanların açılması lazım” ifadelerini kullandı.

“ARAÇ VE PERSONEL TAKVİYESİ GEREK”

Üstün’ün ardından toplantıda söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Mutlu Kırman, köylerdeki en elzem konuların içme suyu ve tarımsal sulamalar olduğunu söyleyerek; “Bu dönemde bunlara daha fazla ağırlık verebiliriz. Araç sıkıntılarımız çok büyük. Tarla yollarında, ara yollarda araç takviyesi, personel takviyesi gerek. Personellerimizde de çok sıkıntılarımız var” dedi.

“SULAMA KANALLARI YOL KENARLARI VE TARLALARA BIRAKILDI”

Kırman’In ardından konuşan Meclis Başkanvekili Çığla da il genelinde gerçekleştirilen toplulaştırmalar ile birlikte yolların genişlediğini belirterek; “Bizim bölgemiz için tapu teslimleri yapılıyor. Bununla ilgili yol yapımları için belirli firmalara ihaleler verilmiş. Örneğin; bizim bölgemizde Süloğlu Barajı’ndan gelen sulama kanalları döküldü, söküldü ve yol kenarında, tarla içlerinde bırakıldı. Hâlâ da toplanmadı. Şu anda o tarlaları ekemiyorlar. Kendi imkanlarıyla onları taşımaya kalksalar atacak yer yok. Öyle acı bir durum ki bu konuda en azından Valiliğimizin uyarılabilir. Havsa’nın 4 köyünde sulama kanallarının taşları yol kenarlarında ve tarlalarda duruyor. Bunlar takip edilmediği için bugüne kadar çözülmedi. Bunun da halledilmesinde yarar var” sözlerine yer verdi.

“TEKNİK PERSONEL EKSİKLİĞİ HER YIL KONUŞULUYORDU”

Çığla’nın ardından toplantıda konuşan Meclis Başkanı Gegeoğlu da İl Özel İdaresi’nin teknik personel eksikliğini her yıl konuştuklarını söyleyerek; “Ama artık en kısa sürede çözülmesi elzemdir. Yollar konusunda ise toplulaştırmalarla birlikte yeni planların yapılması ve kendi asfalt plentimizin olmasıyla birlikte bununla ilgili bir personel durumu ortaya çıktı. İl Özel İdaresi, 2024 yılı planlamasını yaparken bu planlamanın içinde mutlaka dediğiniz hususlara dikkat edecektir ve yeni bir planlama yapacaktır” diye konuştu. Konuşmaların ardından toplantı sona erdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.