Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Milli iradeyi yok sayan yargı darbesi”

CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, Yargıtay’ın Anayasa Mahkemesi üyelerine suç duyurusunda bulunmasının milli iradeyi yok sayan yargı darbesi olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2023 16:25
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2023 16:28
Kaynak: Haber Merkezi
“Milli iradeyi yok sayan yargı darbesi”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı yaptığı açıklamada, Yargıtay’ın Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasıyla ilgili tepki gösterdi.

Balkanlı “Anayasa Mahkemesi (AYM), cezaevinde tutuklu bulunan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay’ın ‘seçilme hakkı’ ile ‘kişi hürriyeti ve güvenliği’ haklarının ihlal edildiğine hükmetti. Karar 4'e karşı 9 oyla alındı. Bu nedenle Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Türkiye TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında hak ihlali kararı veren AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu. 9 Kasım 2023 tarihinde adalet dağıtan kurumlarımız arasında yaşanan bu olaylar, ülkemizde derin bir hukuk krizine ve milli iradeyi yok sayan bir yargı darbesine neden olmuştur. Yargıtay 3. Ceza Dairesi tarafından gerçekleştirilen ve iktidarında onayını taşıdığını düşündüğümüz bu hukuk darbesi, anayasayı tanımayan ve anayasal süreçleri hiçe sayan bir yaklaşımdır” dedi.

Yaşanan olayların ülke genelinde tüm vatandaşların endişelenmesine neden olduğunu belirten Balkanlı daha sonra şöyle konuştu: “CHP olarak, bu gelişmelere duyarsız değiliz. İktidar, demokrasi ve hukuk devleti ilkelerine olan bağlılığını göstermelidir. 9 Kasım 2023 tarihinde yaşanan hukuk darbesi, milli iradeyi zedelemekte ve ülkemizi kaosa sürüklemektedir. Bu olaylar, halkımızın demokrasiye olan inancını sarsmıştır. CHP olarak, bu hukuksuzluğa karşı çıkıyor ve iktidar tarafından ülkemizde yeniden demokrasinin temini ve hukukun üstünlüğünün kabul edilmesini istiyoruz. Yargıtayı ve mahkemelerimizi Anayasa Mahkemesinin kararlarını uygulamaya ve TİP Hatay Milletvekili olarak seçilen Can Atalay’ın bir an önce serbest bırakılarak milli iradenin TBMM de temsil edilmesini ve hukukun üstünlüğünü tanımaya davet ediyoruz.”

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.