Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özel’den Edirne ciğerli ekonomi hesabı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Edirne’de gerçekleştirdiği mitingde Edirne Ciğeri üzerinden ekonomi hesabı yaptı. Özel, “Geçen sene emekli maaşını aldığında 94 porsiyon ciğer parası ediyorken, bu sene sadece 42 porsiyon ciğer parası ediyor” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2024 17:35
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2024 17:56
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Özel’den Edirne ciğerli ekonomi hesabı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Saraçlar Caddesi’nde gerçekleştirmiş olduğu mitingde ekonomi hesabını Edirne Ciğeri üzerinden yaptı. Özel, emekliyi de asgari ücretliyi de geçim sıkıntısı çeken esnafı da yoksulluk çeken herkesi ve özellikle de çiftçileri bu hükümet perişan etti” ifadelerine yer verdi.

Özel, “Bir hesap yapıyoruz. Bugün her yerde mesela Afyon'da sucuk hesabı yapıyoruz. Manisa'da üzüm, Ordu'da fındık, şimdi Edirne'de ne hesap yapmak lazım emekliler için? Önce şöyle yapayım, esas güzel bir Edirne hesabı var ama önce Ramazan sofraları zeytinyağsız olmaz. Zeytinyağın litresi geçen sene 126 liraydı. Bu sene 342 lira. Geçen sene emekli maaşı ile 60 litre zeytin yağı alınırdı bu sene 29 litre alıyor. Yarısını bile alamıyorsunuz. Geçen sene kuzu eti 266 liraydı. Bu sene 605 lira. Geçen sene 28 kilo kuzu alınıyordu. Bu sene 16 kilo alınıyor, 12 kilo kuzu eti kayıp. Ama madem Edirne'deyiz, hesabı neye göre yapmak lazım? Ciğere göre yapmak lazım olur mu? Edirne ciğerinin geçen sene porsiyonu kaç paraydı? 80 liraydı, doğru mu? Bu sene olmuş 240 lira, doğru mu? Geçen sene emekli maaşını aldığında 94 porsiyon ciğer parası ediyorken, bu sene sadece 42 porsiyon ciğer parası ediyor. Bu hesabı Edirne'de yap. Antalya'da yap. Ardahan'da yap. Sinop'ta yap. Anamur'da yap. Karaburun'da yap, fark etmiyor. Emekliyi de asgari ücretliyi de geçim sıkıntısı çeken esnafı da yoksulluk çeken herkesi ve özellikle de çiftçileri bu hükümet perişan etti. 31 Mart seçimleri bu hükümetten hesap sorma, onlara sarı kart gösterme, kırmızı ışığı yakma, artık yeter beni yakma deme seçimleri. Hükümete bu seçimlerde gerekli cevabı verecek miyiz? Eğer siz kendinizden emin olursanız karşınızda hiçbir güç duramaz. 16 milyon emekli var. 16 milyon emekli. 20 milyonun üzerinde gencimiz var. 20 milyonun üzerinde çalışanımız var. Herkesin derdi aynı ama gücünü göstermenin zamanı geldi çattı. Güç sizde gücünüzü gösterin. Gücünüzü kullanın. Bu hükümete artık yeter deyin. Artık yeter deyin” şeklinde konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.