Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Prof. Dr. Altun, Sağlık Bakanı Koca’ya seslendi

Edirne Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gürcan Altun, doktor B. B. Ö.’yü darp ettikten sonra ev hapsi verilen ve ‘Instagram’ paylaşımının ardından yeniden tutuklanan Volkan K.’nın adli kontrol şartıyla tahliye edilmesine tepki gösterdi. Altun, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya seslendi.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2024 13:58
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2024 14:00
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Prof. Dr. Altun, Sağlık Bakanı Koca’ya seslendi

Edirne Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gürcan Altun, Edirne’de doktor B. B. Ö.’yü darp ettikten sonra ev hapsi verilen ve ‘Instagram’ paylaşımının ardından yeniden tutuklanan Volkan K.’nun, darp davasının ardından hakkında açılan 2’nci dava olan tehdit davasında da adli kontrol şartıyla tahliye edilmesine tepki gösterdi.

Altun, Edirne Adalet Sarayı 5’inci Asliye Ceza Mahkemesi duruşma salonunda görülen davanın ilk duruşmasının ardında basın mensuplarına açıklama yaptı. Altun, ertelenen davanın duruşmasında K.’nın adli kontrol şartıyla tahliye edilmesinin ardından Sağlık Bakanı Fahrettin koca ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) Milletvekillerine seslendi.

“SAĞLIK BAKANI VE MİLLETVEKİLLERİNE SESLENİYORUM”

Altun, çok üzgün olduğunu söyleyerek; “Dün 17 Nisan Sağlıkta Şiddete Karşı Mücadele Günü’ydü. Gerçekten çok üzülüyorum. Şimdi bakıldığında daha önce bir meslektaşımıza karşı şiddet uygulamış olan birisi, tahliye olduktan sonra bu sefer sosyal medya üzerinden yine üstü kapalı ölüm tehditlerinde bulunuyor. Duruşmada gördüğünüz gibi ilk duruşmada tahliye kararı veriliyor. Buradan sesleniyorum; Sağlık Bakanı'na sesleniyorum. Meclisteki Milletvekillerine sesleniyorum. Caydırıcı yasal düzenlemeler yapılmadığı takdirde bunun önüne geçilebilme olasılığı yok. Bugüne kadar 10’un üzerinde hekim görevi başında katledildi. Diyecek başka bir şey bulamıyorum” dedi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.