Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Selimiye’nin emekli baş müezzininden resim sergisi

Edirne’de Selimiye Camii emekli baş müezzini Yusuf Karabıyık, 54 yıldır devam eden resme ilgisini sergi ile taçlandırdı. Resimlerinden sergi açan Karabıyık, amacının Edirne’nin tarihi güzelliklerini tanıtmak olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2024 12:45
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2024 12:49
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Selimiye’nin emekli baş müezzininden resim sergisi

Edirne’de yaklaşık 54 yıldır tarihi eserleri ve kentin doğal güzelliklerini resmeden Selimiye Camii emekli baş müezzini Yusuf Karabıyık, Selimiye Camii’nin gölgesinde resim sergisi açtı.

Havlucular Hanı olarak bilinen ve tarihi ciğerci Bahri Bey işletmesinin de bulunduğu alanda resimlerini sergileyen Karabıyık, amacının Edirne’nin tarihi güzelliklerini tanıtmak olduğunu söyledi.

Karabıyık, 1970 yılından beri resim yaptığını belirterek; “30 yıl hizmet verdikten sonra 1996 yılında Selimiye Camii baş müezzinliğinden emekli oldum. Resim merakım, ressam bir arkadaşımdan görerek başladı. 1970 yılında resim yapmaya başladım. Sayamayacağım kadar resim yaptım. Selimiye, Meriç nehri, Edirne’deki tarihi eserleri resmediyorum. Amacımız; Edirne’deki tarihi güzellikleri meydana çıkarmak. Sergileri Türkiye çapında dolaştırmak istiyorum. Nereye gidersem oraya götüreceğim. Edirne’nin tarihi özelliklerinin anılarını göstereceğim. Çünkü dindeki hurafeler gibi halkın arasında öyle hurafeler var ki gayemiz; tarihi, kültürü doğru ve güzel tanıtmaktır” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.