Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Söğütlük’ün açılacağı tarihi söyledi

Edirne Valisi Yunus Sezer, Millet Bahçesi Projesi devam eden ve Söğütlük olarak da bilinen İzzet Arseven Kent Ormanı’nın açılacağı tarihi açıkladı. Sezer, projenin Eylül ayında tamamlanacağını söylerken; “Yazın iç kısmının kullanılacağını düşünüyorum” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2024 17:03
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2024 17:04
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Söğütlük’ün açılacağı tarihi söyledi

Edirne Valisi Yunus Sezer, halk arasında Söğütlük olarak bilinen, İzzet Arseven Kent Ormanı’nda devam eden Millet Bahçesi Projesi yapım işi ile ilgili açıklama yaptı.

Sezer, Edirne’deki çevreciler tarafından dava açıldıktan sonra ihalesi iptal edilen projenin yeniden revize edilerek 1 ay önce ihale edildiğini belirtti. İhaleyi alan firmaya yer tesliminin yapıldığını açıklayan Sezer, projenin Söğütlük bölümü ile nehir kıyısı bölümünün farklı tarihlerde ziyarete açılabileceğine dikkat çekti.

“FİDAN DİKİLMİŞ, ÇİMLENDİRME YAPILMIŞ”

Söğütlük’ün, Edirne halkının hafızasında yer etmiş bir yer olduğunu söyleyen Sezer; “Herkesin orada hatıraları var. Göreve başladığımda burasıyla ilgili bir süreç vardı. Burada ihalenin iptal edilmesi yönünde bir dava açılmış ve ihale iptal edilmişti. Ama burada yapılan işler vardı. 2 bine yakın fidan dikilmiş, yaklaşık 150 dönüm alanda çimlendirme yapılmış. Bu yarım kalan işleri tamamlatmaya gittik. Mahkeme sürecini takip ettik” ifadelerini kullandı.

“YAKLAŞIK 1 AY ÖNCE İHALESİ TAMAMLANDI”

Sezer, Millet Bahçesi Projesi’nin ihalesinin yeniden yapıldığını açıklarken; “Ankara’dan bir karar verildi ve bu karar sonucunda süreci sıfırdan başlattık. TOKİ Başkanlığı’mız ile görüştük, proje revize edildi, bütün kurumlardan görüşler alındı ve yeniden ihalesi yapıldı. Yaklaşık 1 ay önce ihale tamamlandı ve yer teslimi yapıldı. Yaklaşık 10 aylık bir ara dönem oldu. Şu anda hızlı bir şekilde işi alan müteahhit devam ediyor” dedi.

“CAM DUVARLAR YAPILACAK”

Söğütlük’ün içine proje kapsamında 11 kilometrelik yürüme ve bisiklet yolu yapıldığını açıklayan Sezer; “İçeride yaklaşık 11 kilometrelik yürüme ve bisiklet alanları var. Bunlar tamamlandı. Nehir kenarlarıyla ilgili olarak proje revize edildi ve 2 katmanlı bir yürüyüş alanı olacak. Duvarlarla ilgili olarak da yerleşime yakın olan yerlerde cam koruma duvarlar projeye ilave edildi. Bu daha önce Dereli’de, Bozkurt’ta uygulandı. Nehrin 2 tarafına duvar yapıp görselliğini bozmak yerine DSİ’nin onayladığı cam duvarlar yapılacak. Dolayısıyla bu nehrin etrafının düzenlenmesi için çalışma hızlı devam ediyor. O çalışma belki 1-2 ay daha uzar ama 2 ay içinde iç kısmın yeniden toparlanması, kırılan ve kuruyan ağaçların temizlenmesi, düzenlenmesi, yapılan işlerin bakımını yapmamız lazım” sözlerine yer verdi.

SÖĞÜTLÜK’ÜN AÇILACAĞI TARİHİ SÖYLEDİ

Sezer, Söğütlük’ün ziyarete açılacağı tarihi de açıklarken; “2 ay içinde nehir kenarları hariç iç kısmın işlemlerinin tamamlanacağını düşünüyoruz. Nehir kenarlarının da 4 ay içinde hızlı bir şekilde tamamlanması, Eylül gibi tamamen biteceğini düşünüyoruz. Yazın iç kısmının kullanılacağını düşünüyorum” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.