Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SON İNATÇI KİLOLARDAN KURTULMANIN PÜF NOKTALARI

İstediğiniz son kiloya ulaşmak, diğerlerine nazaran daha zor görünüyor. Diyetisyen Pınar Çalım son inatçı kilolardan kurtulmanın püf noktalarını anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2023 17:36
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2023 17:36
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
SON İNATÇI KİLOLARDAN KURTULMANIN PÜF NOKTALARI

Her ne kadar çabalarınıza rağmen istediğiniz sonuçları elde edemiyor olsanız da, pes etmemelisiniz. Diyet ve spor gibi önemli adımlar atarak kendinize sağlıklı bir yaşam biçimi kazandırmak için büyük çaba harcadınız. Ancak istediğiniz son kiloya ulaşmak, diğerlerine nazaran daha zor görünüyor. Bu durum moralinizi bozmasın. Diyetisyen Pınar Çalım son inatçı kilolardan kurtulmanın püf noktalarını www.batiekspres.com haber sitesine anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.

Çalım, “Diyet sürecindesiniz ve hedef kilonuza çok az kaldı. Fakat son kalan 3-4 kilonuzda kilo kaybınız durdu. Bu noktada nerede ne gibi hatalar yapıyor olabiliriz bunları sizlerle gözden geçirelim.  Öncelikle günlük yeterli su içiyor muyuz kontrol edelim. Bir yetişkin kişi günde kg başına 35 ml su tüketmelidir. Yeterli su tüketimi vücuttaki toksik maddeleri uzaklaştıracaktır.  Günlük yeterli miktarda protein tüketimi yapalım. Özellikle o sıralar tek bir besin grubuna yönelme protein tüketimini azaltmış olabilir. Örneği öğünlerde sadece sebze tüketimi yapmak gibi. Uyku düzeninize dikkat edin. Yetişkin bir insan günde 6-8 saat arasında uyumalıdır. Düzenli kardiyo yapın. Kardiyo yağ yakımını arttıracak ve bununla beraber. metabolizma hızınızı arttıracaktır.  Lif içeriği yüksek olan sebze, meyve, kurubaklagil ve tamtahıllı ürünleri beslenmenize ekleyin. Light/az yağlı gibi ürünlerin bu süreçteki tüketimine dikkat edelim, çünkü bu ürünler kalorisiz değil ve doğru porsiyonda tüketilmelidir.  Sıkı sık tartılmayın! Sık tartımlar doğru sonuçlar vermez ve hevesinizi kırar. Sabırlı olun! Vücut her zaman hızlı sonuç vermez. Sabır diyet süreçlerinde çok önemlidir.”

ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.