Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Trakya’nın sağlık bilimcilerini buluşturan kongre

Trakya bölgesinden sağlık bilimcileri bir araya getiren Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi Edirne’de başladı.

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2023 11:07
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2023 11:12
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Trakya’nın sağlık bilimcilerini buluşturan kongre

Trakya Üniversiteler Birliği tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde başladı. 2 gün sürecek kongrenin açılış töreni, Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Kongrenin açılış törenine; Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meryem Çamur Demir, Trakya Üniversiteler Birliği Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Aras, Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Necdet Süt, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

5 ÜNİVERSİTE REKTÖRÜNDEN YALNIZCA TABAKOĞLU KATILDI

Kongrenin açılış programında yer alan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in ise kongrenin açılış törenine katılmaması dikkat çekti.

TOPLAM 133 BİLDİRİ SUNULACAK

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kongrenin açılış konuşmasını Prof. Dr. Necdet Süt yaptı. Süt, kongrede tıp ve sağlık bilimleri alanında çalışma yapan bilim insanları ve araştırmacıların bir araya gelmesi ile güncel bilimsel tartışma ortamının yaratılmasının, disiplinler arası işbirliği çalışmalarının ortaya çıkmasının hedeflendiğini söyledi. Süt, kongrede farklı alanlardan 112 sözlü bildiri ve 21 poster bildiri olmak üzere 133 bildirinin sunulacağını açıkladı.

“40’IN ÜZERİNDE ETKİNLİK PLANLADIK”

Süt’ün konuşmasının ardından kongrede bir konuşma da Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Aras yaptı. Aras, Trakya Üniversiteler Birliği’nin 2012 yılında Trakya Üniversitesi’nin öncülüğünde Kırklareli Üniversitesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi tarafından oluşturulduğunu belirtti. Birliğe, 2018 yılında Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin de katıldığını söyleyen Aras, birliğin dönem başkanlığını 8 Kasım 2022 tarihinden beri Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin yaptığını söyledi. Aras, 8 Kasım 2022 tarihinden bugüne 40’ın üzerinde etkinlik planladıklarını açıklarken; etkinliklere devam edeceklerini söyledi.

“SAĞLIK ALAINDA YENİ STRATEJİLER ÇİZİLMELİ”

Aras’ın konuşmasının ardından kongrede bir konuşma da Prof. Dr. Meryem Çamur Demir yaptı. Demir, dünyada sağlık, gıda ve savunma üzerine şekillendiği bir dönemin yaşandığını belireterek; “Sağlık alanında yeni stratejilerin ve yol haritalarının çizilmesi gerektiğini COVİD-19’u yaşayarak bizzat hepimiz öğrenmiş olduk. Bu anlamda düzenlenen Sağlık Bilimleri Kongresi, araştırmacıların bir araya gelmesi, bilgi ve birikim paylaşımlarının yapılması, nitelikli ve özgün akademik üretime katkı sunması açısından çok üstün nitelikli bir kongre olarak devam etmektedir” dedi.

“EDİRNE, TEKİRDAĞ, ÇANAKKALE VE KIRKLARELİ’NDEN ARKADAŞLAR BİR ARAYA GELİYOR”

Demir’in konuşmasının ardından kongrede bir konuşma da Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu yaptı. Tabakoğlu, konuşmasında Sağlık Bilimleri Kongresi’nin Edirne’den başladığını ve 6’ncısı ile tekrar Edirne’ye geldiğini belirterek; “Sağlık alanı, multidisipliner bir alan. Yalnızca bizim üniversitemiz değil; Tekirdağ, Çanakkale, Kırklareli’nden arkadaşlar bir araya geliyorlar. Bu çalışmalar, hem ortak çalışmaların önünü açıyor, hem birbirleriyle irtibatı artırıyor. 133 bildiri sunulacak. Gerçekten iyi bir rakam” sözlerine yer verdi.

YARIN SONA ERECEK

Tabakoğlu’nun konuşmasının ardından kongrede Trakya Üniversitesi tanıtım filminin gösterimi gerçekleştirildi. Tanıtım filminin gösterilmesinin ardından kongrede Devlet Konservatuvarı Oda Müziği Topluluğu müzik dinletisi düzenlenirken; kongr gün boyunca sunumlarla devam etti. Kongre, yarın gerçekleştirilecek sunumların ardından sona erecek.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.