Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ulusal Edirne Sempozyumu başladı

Edirne’de Trakya Üniversitesi tarafından ilk kez düzenlenen Ulusal Edirne Sempozyumu başladı. 2-4 Mayıs tarihleri arasında sempozyumda Edirne ile ilgili birçok konuda sunum gerçekleştirilecek ve sunumlar kitap olarak yayımlanacak.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2024 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2024 13:35
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Ulusal Edirne Sempozyumu başladı

Trakya Üniversitesi Arda Meslek Yüksekokulu (MYO), Edirne Teknik Bilimler MYO, Sosyal Bilimler MYO ve Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar MYO tarafından bu yıl ilki düzenlenen Ulusal Edirne Sempozyumu başladı.

2-4 Mayıs tarihlerinde Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen sempozyuma Edirne Valisi Yunus Sezer, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

BİLDİRİ KİTABI OLARAK YAYIMLANACAK

Sempozyumun açılış konuşmasını gerçekleştiren Arda MYO Müdürü Prof. Dr. Yeşim Yeşiloğlu, sempozyumda fen bilimleri ve mühendislik, sağlık bilimleri, sosyal ve beşeri bilimler, ziraat, sanat ve eğitim bilimleri konularında çok sayıda sunum yapılacağını açıklarken; sunumların bildiri kitabı olarak da yayımlanacağını söyledi.

“EDİRNE VALİLİĞİ OLARAK FAYDALANACAĞIZ”

Yeşiloğlu’nun konuşmasının ardından Rektör Tabakoğlu da 4 meslek yüksekokulunun bir araya gelerek sempozyumu düzenlediğini ve sempozyum içeriğinin çok zengin olduğunu belirtti. Tabakoğlu’nun konuşmasının ardından Vali Sezer de sempozyumun içeriğinde önemli çalışmalar bulunduğunu ve Edirne Valiliği olarak sunumlardan yararlanacaklarını belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından sempozyum, Prof. Dr. Nevnihal Erdoğan’ın Edirne; Osmanlı İmparatorluğunun İkinci Başkenti ve Mimarisi konulu sunumu ile devam etti.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.