Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uluslararası öğrenciler Çanakkale’yi gezdi

Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından Trakya Üniversitesi’nde öğrenim gören uluslararası öğrencilere Çanakkale Tarih Gezisi düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2024 14:02
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2024 14:03
Kaynak: Haber Merkezi
Uluslararası öğrenciler Çanakkale’yi gezdi

Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından Trakya Üniversitesi’nde öğrenim gören uluslararası 20 farklı ülkeden toplamda 130 uluslararası öğrenciye Çanakkale Tarih Gezisi etkinliği düzenledi. Gezi hakkında açıklamada bulunan Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği Başkan Yardımcısı Yunus Emre Altun, “Atalarımız nasıl tek vücut olup Çanakkale'de düşmana karşı savaştılarsa bizler de torunları olarak birleşip atalarımıza ziyaret düzenledik” dedi.

Altun, “2023-2024 Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği olarak Trakya Üniversitesi'nde öğrenim gören 20 farklı ülkeden 130 uluslararası öğrencimiz ile birlikte Çanakkale Şehitlik Ziyareti Programı gerçekleştirdik. Çoğu öğrencimizin dedelerinin atalarının şehit oldukları toprakları ziyaret ederek dualar ettiler. Biliyorsunuz ki Çanakkale Savaşları; iman gücü, efsaneler ve mucizelerle anlatılır. Atalarımız nasıl tek vücut olup Çanakkale'de düşmana karşı savaştılarsa bizler de torunları olarak birleşip atalarımıza ziyaret düzenledik ve dualar ettik hep söylediğimiz gibi biz bir milletiz. Rehberler eşliğinde gerçekleştirdiğimiz gezimize desteklerinden dolayı Edirne Milletvekili Dr. Fatma Aksal'a, Edirne Valiliğine, Çanakkale Tarihi Alan Başkanlığına ve çalışanlarına tüm öğrencilerimiz adına teşekkür ederiz” ifadelerine yer verdi.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.