Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uzmanından sağlıklı saçlar için öneriler

Edirne’de kadın kuaförlüğü yapan Gökay Özsoy, sağlıklı saç derisi hakkında ipuçları vererek “Duş sırasında ılık su tercih etmek, saç derisinin sağlığını korumak için ilk adımdır” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2024 17:05
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2024 17:06
Kaynak: HİLAL PEKER
Uzmanından sağlıklı saçlar için öneriler

Edirne'de kadın kuaförü olan Gökay Özsoy, saç sağlığı konusunda önemli ipuçları paylaştı. Özsoy, sağlıklı saç derisi için temizlik ritüelinin başlangıcında ılık suyun tercih edilmesinin, saç derisinin sağlığını korumak için hayati bir adım olduğunu belirtti. Duştan sonra saç diplerinin iyi kurutulması gerektiğini söyleyen Özsoy, doğru şampuan kullanımının da önemli olduğunu ifade etti.

“ILIK SU TERCİH EDİLMELİ”

Özsoy, duş sırasında ılık su tercih edilmesi gerektiğini belirterek “Öncelikle, ılık suyla duş almanın saç derisi için çok önemli olduğunu vurguluyoruz. Sıcak su kullanmak, saç derisine zarar verebilir ve kurutabilir. Bu nedenle, duş sırasında ılık su tercih etmek, saç derisinin sağlığını korumak için önemli bir adımdır. Ayrıca duştan sonra saç diplerinin iyice kurutulması gerektiğini unutmamak önemlidir” dedi.

“SAÇLAR 3 GÜNDE BİR YIKANMALI”

Şampuan seçimi ve saç yıkama sıklığı hakkında konuşan Özsoy; “Şampuan seçiminde ise, sülfatsız ürünleri tercih etmenin önemine dikkat çekiyoruz. Sülfatsız şampuanlar, saç derisini daha az tahriş eder ve saçların doğal nem dengesini korumaya yardımcı olur. Saç yıkama sıklığı konusunda ise, herkesin saç tipine uygun bir rutin belirlemesi gerektiğini vurgulamak isteriz. Genel olarak, saçların 3 günde bir yıkanması önerilirken, her gün yıkanmasının da saç derisinin yağ dengesini bozabileceğini unutmamak önemlidir” diye konuştu.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.