Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Yangın çıkış nedeni itfaiye raporuyla anlaşılacak”

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde meydana gelen çatı yangınıyla ilgili konuşan Edirne Valisi Yunus Sezer, yangının kesin çıkış nedeninin itfaiye raporuyla ortaya çıkacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2024 19:03
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2024 19:05
Kaynak: MERT ERİŞKİN
“Yangın çıkış nedeni itfaiye raporuyla anlaşılacak”

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ndeki yangını soğutma çalışmaları sürüyor. Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile birlikte inceleme yapan Edirne Valisi Yunus Sezer, yangının kesin çıkış nedeninin itfaiye raporuyla ortaya çıkacağını söyledi.

Vali Sezer “Yaklaşık bir saat önce başlayan bir yangın söz konusu. Çatı katında ve itfaiyemiz hızlı bir şekilde AFAD ve diğer birimlerimiz hızlı bir şekilde müdahale ettiler. Şu an itibariyle soğutma çalışmaları devam ediyor. Sadece çatıya sirayet eden bir yangın. Bununla ilgili olarak da tabii 9’uncu katta çocuk servisimiz var. Orada risk almamak adına onları alt katlara aldık. Altı tane çocuğumuz da Devlet Hastanesine sevk edildi. Herhangi bir yaralama, herhangi bir hastalara etki eden bir durum yok. Şu an itibariyle de büyük oranda yangınla ilgili kontrol sağlanmış durumda. Ama soğutma çalışmaları devam ediyor” dedi.

YANGININ SEBEBİ ARAŞTIRILIYOR

Yangının çıkış nedeniyle ilgili bir soruya Vali Sezer “Yangın sebebiyle ilgili olarak tabii yangın bittikten sonra itfaiyemiz gerekli raporu düzenleyecektir. Şu an itibariyle yani yangının söndürülmesiyle daha çok meşgul oluyorlar. Yani belki oradaki elektrik aksamından olabilir. Ya da başka bir sebepten olabilir. Onunla ilgili net bir şey rapor sonucunda ortaya çıkacaktır. Şu anda hastaları etkileyen bir durum söz konusu değil. Yanımızda rektörümüz de var biz sadece en üst katı tedbir amaçlı olarak alt katlara tahliye ettik. Şu anda hastalarımızı etkileyen bir durum söz konusu değil” ifadelerini kullandı.

YOĞUN BAKIM HASTALARI NAKLEDİLDİ

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ise yangınla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu: “Dokuzuncu kattaki hastalar yerlerine dönerler. Sadece dumandan etkilenmesinler diye ve tedbir amaçlı boşaltıldı. Yoğun bakım hastaları tedbir olsun diye hızlıca Devlet Hastanesine aktarıldı. Çok şükür şu anda hastalarımıza herhangi bir zarar dokunmadı. Ben çok hızlı müdahale eden itfaiye ekibine ve sayın Valime çok teşekkür ediyorum.”

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.