Hava Durumu

Başkan Gencan’dan 8 Mart Mesajı

Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2026 20:28
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2026 20:33
Kaynak: Haber Merkezi
Başkan Gencan’dan 8 Mart Mesajı

Başkan Filiz Gencan mesajında kadınların toplumsal yaşamın her alanında emeği, üretimi ve katkısıyla hayatın temel gücü olduğunu vurgulayarak, kadınların eşit ve özgür bireyler olarak yaşamın her alanında daha görünür olması için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

Başkan Filiz Gencan mesajında şu ifadelere yer verdi: “Kıymetli Edirneli hemşehrilerim, Cumhuriyetimizin aydınlık yüzü değerli kadınlarımız; 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle, bu kadim şehrin her sokağında izi, her evinde bereketi ve her fidanında emeği olan siz değerli kadınlarımızı en içten duygularımla selamlıyorum. ‘Dünyada her şey kadının eseridir’ diyen Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı çağdaş yolda ilerleyen bir şehir olarak, kadınların emeğinin, aklının ve üretiminin olmadığı hiçbir hizmeti eksiksiz saymıyoruz. Kadınlar hayatın her alanında üretimin, emeğin ve umudun taşıyıcısıdır. Tarlada üretimde, iş hayatında, bilimde, sanatta ve siyasette kadınların emeği toplumumuzu güçlendiren en önemli değerlerden biridir. Kadınların eşit haklara sahip olduğu bir toplum, daha adil ve daha güçlü bir toplumdur.”

“BİRÇOK PROJEYİ HAYATA GEÇİRDİK”

Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan, göreve başladığı süre içerisinde kadınlara yönelik yapılan projelere değinerek, “Görev süremiz boyunca kadınlarımızın sosyal ve ekonomik yaşamda daha fazla yer alması için birçok projeyi hayata geçirdik. Kadın Emek Pazarlarımızla evde üreten kadınlarımızın emeklerini ekonomik değere dönüştürmelerine destek olurken, kadın çiftçilerimize verdiğimiz desteklerle üretimin gücüne güç kattık. Hizmete açtığımız Konak Edirne ile hemşehrilerimize ve şehrimize gelen kadın misafirlerimize sıcak bir yuva sunarken, Yenidoğan Paketi uygulamamızla annelerimizin mutluluğunu paylaşmaya devam ediyoruz. Düzenlediğimiz paneller, etkinlikler ve eğitim programlarıyla kadınların sosyal yaşamda daha aktif rol almasını destekliyoruz. Kadın merkezlerimizde verdiğimiz eğitimler ve kurslarla binlerce kadınımıza yeni beceriler kazandırıyor, yeni ufuklar açıyoruz. Çünkü biliyoruz ki bir kadın güçlenirse, bir aile, bir nesil ve bir şehir değişir. Kadınların şiddetten uzak, güvenli ve eşit bir yaşam sürdüğü bir toplum için mücadele etmeye devam edeceğiz. Kadınların sesi ne kadar güçlü çıkarsa, demokrasi de o kadar güçlenecek, Cumhuriyetimizin değerleri daha da kök salacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım olmak üzere aziz şehitlerimizin kıymetli annelerinin ve emeğiyle hayatı güzelleştiren tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyor; sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.