Edirne’de 21-27 Mayıs tarihleri arasında “Bir Sofrada Miras” temasıyla düzenlenen Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri devam ediyor.

Edirne Valiliği himayesinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliklerin bugünkü son durağı Saraçlar Caddesi oldu. Caddede kurulan 2 stantta İpsala Kandilli Mantısı, Keşkek, Gaziler Helvası ve Şerbet dağıtıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, etkinlikte yaptığı açıklamada, Saraçlar Caddesi’nde Edirne’nin sahip olduğu gastronomik zenginliği anlatacaklarını söylerken; “Bugün burada bir tarafta coğrafi işaretli Kandilli Mantımız var. Bir tarafta Anadolu ve Rumeli’nin en önemli yemeği olan, aslında bir düğün yemeği olan Keşkek var. Bir tarafta Şenay Şefimizin Gaziler Helvası ve Şerbet var. Bugün Rumeli ve Anadolu’nun bütün gastronomik zenginliği burada. Türk Mutfağı Haftası’nda Edirne’nin, Rumeli’nin, Balkanlar’ın, Anadolu’nun ve dolayısıyla ülkemizin gastronomik zenginliğini anlatmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Soytürk’ün konuşmasının ardından 4 ürün 2 stantta vatandaşlara dağıtıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte kuyruk oluştu.
UĞUR AKAGÜNDÜZ
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ