Hava Durumu

“Selimiye’nin Açılması Edirne’ye Artı Değer Kattı”

TÜRSAB Trakya Bölge Temsil Kurulu Başkanı Egemen Aydın, uzun süredir devam eden restorasyonun ardından Selimiye Camii’nin yeniden ibadete açılmasının, Edirne turizmi açısından önemli bir gelişme olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2026 15:06
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2026 15:19
Kaynak: MEHMET EFECAN HIDIROĞLU
“Selimiye’nin Açılması Edirne’ye Artı Değer Kattı”

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Trakya Bölge Temsil Kurulu Başkanı Egemen Aydın, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Ramazan ayına denk gelen açılışın ayrı bir anlam taşıdığını belirten Aydın, Selimiye’nin hem Edirneliler hem de kente gelen turistler tarafından hasretle beklendiğini ifade etti. Restorasyon sürecinde en çok gelen sorunun “Selimiye ne zaman açılacak?” olduğunu dile getiren Aydın, caminin yeniden ziyarete açılmasıyla birlikte seyahat acentelerinin programlarına Selimiye’yi tekrar eklemeye başladığını kaydetti.

“İNANÇ TURİZMİ AÇISINDAN CAZİBE ARTTI”

Aydın, Selimiye’nin Mimar Sinan’ın “ustalık eserim” dediği çok özel bir yapı olduğunu vurgulayarak, restorasyonun başarılı şekilde tamamlandığını ve ilk günlerde yoğun ziyaretçi ilgisi yaşandığını söyledi.

Bu yıl ayrıca Selimiye’nin arka kısmında kurulan Ramazan Sokağı’nın da kente hareketlilik kattığını belirten Aydın, “Selimiye’nin Ramazan ayında açılması ve Ramazan Sokağı’nın kurulması birlikte düşünüldüğünde Edirne, inanç turizmi açısından daha cazip hale geldi” dedi.

RAMAZAN’İN İLK YARISINDA DURAĞANLIK

Ramazan ayının ilk günlerinde turizm sektöründe genel bir yavaşlama yaşandığını ifade eden Aydın, süreci ikiye ayırdıklarını belirtti:

“İlk 15 gün daha durağan geçiyor. Son 15 günde ise insanlar oruca ve düzene alıştıkça dışarıda iftar programları ve turlara ilgi artıyor. Bu nedenle Edirne’de de önümüzdeki günlerde hareketliliğin artmasını beklendiğimizi söyleyebilirim.”

BAYRAM TATİLİ KISA KALDI

Ramazan Bayramının cuma–cumartesi–pazar günlerine denk gelmesinin uzun tatil planları açısından dezavantaj oluşturduğunu kaydeden Aydın, “5-6 günlük programlar için vatandaşın ayrıca izin alması gerekiyor. Bu da talebi sınırlıyor. Daha çok 2-3 günlük kısa yurt içi ve yurt dışı turlara yönelim olacaktır” diye konuştu. Şu an için bayram turlarında yoğun bir talep olmadığını belirten Aydın, sürecin son haftalarda netleşeceğini ifade etti.

İSKEÇE KARNAVALI’NDA DÜŞÜŞ

Batı Trakya’nın en önemli organizasyonlarından biri olan İskeçe Karnavalına da değinen Aydın, etkinliğin bu yıl Ramazan ayına denk gelmesi ve hava koşulları nedeniyle Türkiye’den katılımın ciddi şekilde düştüğünü söyledi. Geçmiş yıllarda 160-170 otobüs seviyelerinde katılım olduğunu belirten Aydın, bu yıl sayının yaklaşık 80 otobüs civarında kaldığını, bunun da yaklaşık 4 bin kişilik bir katılıma karşılık geldiğini ifade etti. Geçen yıla göre neredeyse yarı yarıya düşüş yaşandığını kaydetti.

Aydın ayrıca TÜRSAB olarak kaçak turlara yönelik denetimlerin sürdüğünü, yapılan kontrollerde akredite olmayan kaçak bir tur faaliyetine rastlanmadığını sözlerine ekledi.

MEHMET EFECAN HIDIROĞLU

Kaynak: MEHMET EFECAN HIDIROĞLU

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.