Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2 ilde orman ve tarım arazilerine RES projesi

Edirne’nin Lalapaşa ilçesine bağlı 2 köy, Kırklareli’nin merkez ilçesine bağlı 2 köy ve Kofçaz ilçesine bağlı bir köyün sınırlarına 16 türbinlik RES ve depolama tesisi projesi için ÇED süreci başlatıldı. Projenin orman alanları ve tarım arazilerine planlanması dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 29.02.2024 16:17
Haber Güncellenme Tarihi: 29.02.2024 16:19
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
2 ilde orman ve tarım arazilerine RES projesi

Edirne’nin Lalapaşa ilçesine bağlı Vaysal ve Ömeroba köyleri ile Kırklareli’nin merkez ilçesine bağlı Karahamza ve Çeşmeköy ile Kofçaz ilçesine bağlı Devletliağaç köyü sınırlarında yapılması planlanan Rüzgar Enerji Santrali Depolamalı Elektrik Üretim Tesisi Projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başlatıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ÇED Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda, Hisarüstü Enerji Yatırımları A.Ş. tarafından yapılması planlanan projede 16 adet türbin ve lityum iyon teknolojisi elektrik depolama tesisi bulunduğu belirtilirken; ÇED başvuru dosyasının incelendiği ve ÇED sürecinin başlatıldığı açıklandı. Duyuruda ayrıca projenin ÇED başvuru dosyasına da yer verildi.

ORMAN ALANLARI VE TARIM ARAZİLERİNE KURULACAK

Projenin ÇED başvuru dosyasına göre; yıllık elektrik üretimi 288 milyon kWh olup, 154 kV Kofçaz Havza TM üzerinden bağlantı yapılarak ana şebekeye aktarılacak. Alanı, Trakya Alt Bölgesi Ergene Havzası Çevre Düzeni Planı 1/100.000 ölçekli E-17 ve E-18 paftaları içerisinde yer alan projenin, Çevre Düzeni Planı lejantına göre proje ünitelerinin kaldığı kullanımlara da dosyada yer verildi. Buna göre; T1, T2, T3, T5, T6, T7, T9, T10, T11, T12, T15 ve T16 türbinleri ile şalt sahası, idari bina ve elektrik depolama tesisi orman alanlarına; T4, T8, T13 ve T14 türbinleri ise tarım arazilerine kurulacak.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.