Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akın’a coşkulu mazbata töreni

Edirne Merkez’de CHP’den Belediye Başkanı seçilen Filiz Gencan Akın, belediye meclisi üyeleri ve il genel meclisi üyeleri ile birlikte mazbatasını aldı.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2024 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2024 16:06
Kaynak: HİLAL PEKER
Akın’a coşkulu mazbata töreni

Türkiye’de 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin ardından Edirne Merkez’de Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Belediye Başkanlığı’na seçilen Filiz Gencan Akın için mazbata töreni düzenlendi. Edirne Adliyesi’nde düzenlenen törene CHP Edirne İl Başkanı Samet Kahraman, CHP Edirne Milletvekili Baran Yazgan, Edirne Belediye Meclisi Üyeleri, İl Genel Meclisi Edirne Üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Edirne Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanı Sevil Cellek, Akın’ı tebrik ederek 5 yılık görevi süresince Edirne Adliyesi’nde gösterdiği başarısını belediye başkanı olarak devam ettireceğini düşündüğünü söyledi.

Törende konuşan Akın, seçim süresince Edirne Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanı Sevil Cellek’e ve çalışan tüm personele özverili çalışmaları için teşekkür ederek “Bugüne kadar verdiğimiz hak, hukuk mücadelesini bundan sonra Edirne'de yaşayan tüm vatandaşlarımıza adil ve eşit davranacağıma söz veriyorum” dedi.

“AKIN VE EKİBİNE BAŞARILAR DİLİYORUM”

Mazbata töreninde konuşan Cellek; “Sandıklarda ki seçmenin özgür iradesi sonrasında bizlerin de tarafsızca ve özverili olarak çalışma sonrasında Edirne merkez ilçesinde gerçekleştirilen seçimden sonrası en çok oyu alarak Edirne Belediye Başkanı seçilen Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Filiz Gencan Akın'ı tebrik ediyorum.  5 yıllık görev süresince buradaki başarısını da belediye başkanı olarak devam ettireceğini düşünüyorum. Ekibi ve kendisine başarılı bir çalışma süreci diliyorum” dedi.

“ADİL VE EŞİT DAVRANACAĞIMA SÖZ VERİYORUM”

Akın, yolunun yeni başladığını ve tüm vatandaşlara adil ve eşit davranacağını söyleyerek; “Bugün Edirne'deki ilk kadın belediye başkanı olarak belediye meclis üyelerimizle, il genel meclis üyelerimizle birlikteyiz. Öncelikle ben bütün seçim süresince ilçe seçim kurulu başkanıma, müdürüme ve çalışan tüm personeline özverili çalışmalarından dolayı çok teşekkür ederim Kadını yücelten, kadına değer veren, bizlere seçme ve seçilme hakkını veren ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bugüne kadar yolundaydık. Bundan sonra da Ata'mızın izinden onun ilke ve devrimlerinden şaşmadan yolumuza devam edeceğiz. Çok onurlu ve gurur Ayrıca bugün burada bu ödül töreni on beş yıldır görev yaptığım adliyede gerçekleşiyor. Bugüne kadar verdiğimiz hak, hukuk mücadelesini bundan sonra Edirne'de yaşayan tüm vatandaşlarımıza adil ve eşit davranacağıma söz veriyorum Buradan öncelikle eşime, aileme çok teşekkür ederim. Benimle yol yürüyen bütün yoldaşlarıma çok teşekkür ederim. Gece gündüz demedik, nefes almadık tabiri caizse. Hep mücadele ettik. Bugün de bu haklı mücadelemizi zaferle sonuçlanmasını hep birlikte kutluyoruz. O yüzden ben çok mutluyum ama şunu da söylüyorum. Bizim daha yolumuz yeni başladı. Bundan sonra nasıl ki bugüne kadar sahadayken, çalışırken hiç yorulmadık. Bundan sonra da Edirne için çalışırken asla yorulmayacağız. Yolumuz, Mustafa Kemal Atatürk'ün yolu, yolumuz açık. Hepimize hayırlı uğurlu olsun inşallah. Çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Tören, Akın, Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi üyelerinin mazbatasını alması ile sona erdi.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.