Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bahar yorgunluğu için 8 etkili beslenme önerisi

Bahar ayının gelmesi ile birlikte çok sık karşılaştığımız bahar yorgunluğuna karşı Diyetisyen Pınar Çalım 8 etkili beslenme önerisinde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2024 18:38
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2024 18:46
Kaynak: ERGİN SÖZER
Bahar yorgunluğu için 8 etkili beslenme önerisi

Bazı besinleri soframızdan eksik etmememiz gerektiğini belirten Diyetisyen Pınar Çalım; “Bahar yorgunluğunun sebepleri genellikle mevsimsel değişiklikler olabilir. Sebepler arasında polen alerjisi, hava değişiklikleri, uzayan günler, daha fazla aktivite, vitamin ve mineral eksiklikleri olabilir. Bu dönemde beslenmeniz dikkat etmek gerekmektedir.

Bahar yorgunluğu için 8 etkili beslenme önerisi;

1.Bol su içmek: Vücudunuzu nemli tutmak için günde en az 8 bardak su içmeyi hedefleyin.

2.Sebze ve meyve tüketimi: Antioksidanlarla dolu olan sebze ve meyveleri bol miktarda tüketmek, bağışıklık sistemini güçlendirebilir ve enerji seviyelerini artırabilir.

3.Protein alımını artırmak: Protein, kasları onarmak ve yenilemek için önemlidir. Tavuk, balık, yumurta, kuru yemişler ve baklagiller gibi protein açısından zengin gıdaları tüketmek yorgunluğu azaltabilir.

4.Tahılları tercih etmek: Bütün tahıllar, karbonhidratları yavaş salınan enerji kaynakları sağlayarak gün boyunca enerjinizi korumanıza yardımcı olabilir.

5.Sağlıklı yağları tüketmek: Omega-3 yağ asitleri içeren balık, ceviz, keten tohumu gibi besinleri tüketmek beyin sağlığınızı ve enerji seviyelerinizi destekleyebilir.

6.Düzenli aralıklarla yemek yemek: Gün içinde düzenli aralıklarla küçük öğünler tüketmek kan şekerinizi dengede tutar ve enerji seviyelerinizi sabit tutmaya yardımcı olabilir.

7.Kafein alımını kontrol etmek: Kafein tüketimini aşırıya kaçmadan kontrol etmek, uykusuzluğu ve enerji düşüşlerini önlemeye yardımcı olabilir.

8.Lif alımını artırmak: Lif açısından zengin gıdalar tüketmek sindirim sağlığınızı iyileştirebilir ve enerji seviyelerinizi dengede tutabilir. Tam tahıllar, sebzeler, meyveler ve baklagiller lif bakımından zengin besinlerdir” dedi.

ERGİN SÖZER

Kaynak: ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.