Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çikolataya dev zam yolda

Edirne’de çikolata firması yetkilisi Elif Saraç, kakao üretiminde yaşanan sıkıntının çikolata fiyatlarına yansıdığını belirterek; “Son dönemlerde kakao üretiminde yaşanan sıkıntılardan dolayı daha fazla bir zam oranı bekliyoruz. Aslında şu an fiyatlar artmadı” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2024 16:54
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2024 16:57
Kaynak: HİLAL PEKER
Çikolataya dev zam yolda

Edirne’de çikolata fiyatlarındaki artışı değerlendiren bir çikolata firması yetkilisi Elif Saraç, durumu normal karşıladıklarını belirtti.

Saraç, enflasyon oranlarındaki artışın yağ, süt, kakao gibi ürünlere sürekli zam olarak yansıdığını ve son dönemlerde kakao üretiminde yaşanan sıkıntılardan dolayı daha fazla zam beklentisi içinde olduklarını ifade etti.

Müşteri profillerine de değinen Saraç, Bulgar müşterilerinin yanı sıra yerli müşterilerin de bulunduğunu ve düzenli müşterilerinin olduğunu belirtti.

ASLINDA ŞU ANDA FİYATLAR ARTMADI”

Fiyat konusunda şu an için ciddi bir artış olmadığını dile getiren Saraç; “Fiyatlardaki artışı normal karşılıyoruz. Çünkü enflasyon oranlarına bakıldığında yağ, süt, kakao gibi ürünlere sürekli zam geliyor. Son dönemlerde kakao üretiminde yaşanan sıkıntılardan dolayı daha fazla bir zam oranı bekliyoruz. Aslında şu an fiyatlar artmadı. Bizde fiyatlar biraz yüksek olabilir ama alınan çikolata kaliteli ve yenmesi gereken bir çikolata. Tabii ki dışarıda, çarşıda, pazarda daha farklı yerlerde, daha uyguna kilosu 100, 150, 200 TL bandında bile olan çikolatalar var ama yediğinizde içinde sadece yağ olduğunu kakao olmadığını göreceksiniz” dedi.

ÇİKOLATA İÇİN BELLİ BİR BÜTÇEYİ GÖZDEN ÇIKARMAK ZORUNDAYIZ”

Saraç, kaliteli çikolata tüketimi için belli bir bütçenin gözden çıkarılması gerektiğini belirterek; “Bulgar müşterimiz var ama yerli müşterimiz daha fazla. Düzenli müşterilerimiz de var. Her hafta gelip sadece yarım kilo alan var. ‘Eşimle haftalık yiyoruz’ diyen var. 6 yaşında bir müşterim var, haftalık bir tane çikolata yiyor. ‘Sağlığımızla oynanmasın, sağlıklı besinler ürünler kullanalım’ diyorsak ne yazık ki çok sevilen çikolata için belli bir bütçeyi gözden çıkarmak zorundayız” şeklinde konuştu.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.