Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dondurmaya talep arttı

Edirne’de havaların ısınmasıyla birlikte dondurma satışlarında artış meydana geldi. Tatlıcı dükkânı işleten Cumali Polat Bilek, artışların sadece sıcak havadan değil, fiyatın uygun olmasından dolayı olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2024 18:11
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2024 18:14
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Dondurmaya talep arttı

Edirne’nin Eski İstanbul Caddesi’nde tatlıcı dükkânı işleten Cumali Bilek, yaz aylarının vazgeçilmezi dondurma hakkında bilgi verdi. Bilek, satmış olduğu dondurmanın orijinal keçi sütünden yapıldığını vurgulayarak fiyatının da uygun olduğuna değindi. Bilek, dondurma satışlarının arttığını özellikle Ramazan Bayramı’nda ellerinde bulunan bütün dondurmaların tükendiğini söyledi.

“DİĞER ÜRÜNLERE GÖRE DONDURMA DAHA UYGUN”

Bilek, “Dondurma fiyatlarında geçtiğimiz yıla rağmen bu yıl çok fazla bir artış gözlemlenmedi. Geçtiğimiz sene topunu 15 TL’ye satıyorduk, şimdi ise 25 TL’ye satıyoruz. Genel olarak baktığımızda diğer ürünlere göre dondurma daha uygun. Talepten bahsedecek olursak, yaklaşık bir aydan beri satışa sunduğumuz dondurma çok iyi satılıyor. Zaman zaman birçok insan dondurmanın uygun olduğunu söylediğine şahit oldum. Bizim dondurmamız çok özel bir dondurma. Gerçek keçi sütüyle yapılıyor. Dondurmamızı özellikle Ramazan Bayramı’nda yerli turistin Edirne’ye gelmesi ve Bulgar turistlerin de buna katılmasıyla elimizde olan bütün dondurmaları bitirdik. Kurban Bayramı’nda da bu artışın devam edeceğini düşünüyorum. Bu sefer tedbirlerimizi alarak vatandaşlarımıza yok demeyeceğiz” dedi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.