Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Edirne’nin muazzam bir dinamizmi var”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan Edirne'de iftar programında sanayiciler ile bir araya geldi. İftarda konuşan Işıkhan, Edirne’nin muazzam bir dinamizminin bulunduğunu vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2024 22:09
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2024 22:49
Kaynak: MERT ERİŞKİN
“Edirne’nin muazzam bir dinamizmi var”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan Edirne'de bir restoranda iş insanları ile birlikte Türkiye Yüzyılında Çalışma Hayatı İftar Buluşmalarında bir araya geldi. Programa katılan herkesle yakından ilgilenen Bakan Işıkhan, masaları teker teker gezerek misafirlerin Ramazanlarını kutladı.

Programa Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Sezai Irmak, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan adayı Belgin İba, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Edirne İl Başkanı Emre Tokluoğlu, oda başkanları ve iş insanları katıldı.

“EDİRNE ÜLKELER ARASI BİR GEÇİŞ GÖREVİ GÖRMEKTE”

Programın açılış konuşmasını ETSO Yönetim Kurulu Üyesi Sezai Irmak’ın konuşmalarıyla başladı. Irmak, “İlimizi ticari hayatta temsil etmek ve paydaşlarımız ile gerek ulusal gerek uluslararası iş birlikleri gerçekleştirmek kent ekonomimiz ve yerel iş dünyamız adına oldukça önem verdiğimiz konuların başında gelmektedir. Malumunuz olduğu üzere şehrimiz Edirne, ülkeler arası bir geçiş görevi görmekte ve mevsim fark etmeksizin yurt içinden ve yurt dışından oldukça yoğun bir turist akımına ev sahipliği yapmaktadır. İş dünyamız ve yerel ekonomimiz de diğer turistik şehirler gibi sağlıklı bir kalkınma hali içindedir. Bu kalkınma hali ilimizdeki peynirden tutun da sanayideki esnafımıza tüm iş dünyamızı etkilemektedir. Kıymetli iş insanlarımızın bu konudaki payı da yadsınamaz bir gerçektir” dedi.

IŞIKHAN’I AĞIRLAMANIN MEMNUNİYETİNİ DİLE GETİRDİ

İftarda buluşmaktan dolayı memnun olduğunu dile getiren AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, “Bu güzel Ramazan akşamında sizlerle birlikte olmaktan, sayın bakanımızı Edirne'de ağırlamaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Rabb'im inşallah hepimizin bayrama sağlıklı, sıhhatle kavuşturur” şeklinde konuştu.

“BURANIN BİR CAZİBE MERKEZİ OLMASINI HEDEFLİYORUZ”

Edirne’nin cazibe merkezi olması için çalıştıklarını vurgulayan Edirne Valisi Yunus Sezer şöyle konuştu: “Sayın Bakanım ilimiz ticaretin ve sanayinin oldukça canlı olduğu, transit olduğu bir il konumunda. Aynı zamanda ilimiz bir turizm ve tarım şehri. Çok bereketli topraklarımız var. İlimizde özellikle çeltik üretiminde Türkiye'de birinciyiz. Sofraya konulan her iki tabaktan bir tanesi Edirne'de üretiliyor. Yine buğday üretiminde, Kanola üretiminde ve ayçiçeği üretiminde de oldukça iddialıyız. İlk beşteyiz. Bu açıdan da Burası çok mühim bir topraklar. Bizim sanayi noktasında da ilimizin sahip olduğu avantajı kullanarak buranın bir cazibe merkezi olması konusunda çalışmalarımız hızla devam ediyor. İlimizde 3 tane organize sanayi bölgesi, özellikle Uzunköprü, İpsala ve Keşan'da bunları şu anda başlatmış durumdayız. Ve İpsala ve Keşan'ın temelleri atıldı ve hızlı bir süreç devam ediyor. Süloğlu ilçemizde bulunan organize sanayi bölgesinde de yine alan genişletme çalışmaları tamamlandı. Amacımız şu, biz bulunduğumuz konumu iyi değerlendirerek buradan Balkanlar'a hitap edecek şekilde ticarette, sanayide, turizmde ve eğitimde buranın birer merkez olmasını hedefliyoruz.”

 

“EDİRNE’NİN BÜYÜK BİR POTANSİYELİ VAR”

Edirne hakkında açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, “Edirne tarımıyla, sanayisiyle, endüstrisiyle, ticaretiyle hem ülkemiz için hem de bölgemiz için büyük önem taşıyan şehirlerimiz arasında yer alıyor. Binlerce yıldır medeniyetlere ev sahipliği yapmış üretimin, alın terinin yurdu olmuş, kadim bir yer burası. Maşallah Edirne'nin büyük bir potansiyeli var. Edirneliler de muazzam bir dinamizm var. Bu noktada sizlerin fikirleri ve önerileri bizler için şehri yönetenler için, yol gösterici olmalıdır” diye konuştu.

“BU YÜZYILI EMEĞİN, ÜRETİMİN VE ÇALIŞMANIN YÜZ YILI YAPACAĞIZ”

Bu yılın emeğin yılı olacağını vurgulayan Işıkhan, “Bizler devlet, mille el ele yürümenin ülkemizi ve milletimizi birlikte büyütmenin en güzel örneklerden birisinin Edirne'de gerçekleşmesini niyet ediyoruz. Çalışma hayatından sosyal güvenliğe kadar, inisiyatif aldığımız her konuda her daim sizlerle istişareyi, iletişimi, diyaloğu ön planda tutmaya devam edeceğiz. Birlik ve beraberlik ruhuyla başta çalışma hayatı olmak üzere Türkiye'yi küresel anlamda hakkettiği konuma taşıyacağız. Her alanda geliştirmeye de devam edeceğiz inşallah. Biliyorsunuz bu hafta 2023 yılı iş gücü verileri açıklandı. 2023 yılında işsizlik oranımız bir puan azalışla yüzde 9,4’e geriledi. İşsiz sayısı 2023 yılında bir önceki yıla göre 318 bin kişi azaldı. Toplam işsizlik oranı ve genç işsizlik oranı son 10 yılın en düşük seviyesine gelmiş durumda. Hem kadın hem genç hem de toplam istihdam oranı ve iş gücüne katılım oranlarında son 21 yılın en yüksek düzeyine ulaşmış durumdayız. 2023 yılında Türkiye ekonomisi bildiğiniz gibi yüzde 4,5 büyüdü. Bu Avrupa Birliği ülkeleri arasında en fazla ilerleme kat eden Türkiye oldu. Dolar bazında milli gelir Türkiye tarihinde ilk kez 1 trilyon doları aşmış durumda. Kişi başına düşen milli gelirde 13 bin 110 dolarla tarihin en yüksek seviyelerini gördü. Bu veriler gösteriyor ki Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bu yüzyılı emeğin, üretimin ve çalışmanın yüz yılı yapacağız inşallah” dedi.

“EMEKLİLERİMİZ ESKİYİ VE YENİYİ AYIRT EDEBİLEN BİR KESİMDİR”

Emekliler hakkında konuşan Işıkhan, “Biz her daim fırsatlarımız ölçüsünde milletimizin yanında yer aldık. Milletimizi seçimden seçime hatırlayanlardan olmadık. Son dönemlerde muhalefet emeklilerimiz üzerinden prim elde etmeye çalışıyor. Emeklilerimiz eskiyi ve yeniyi bizzat yaşayarak en iyi şekilde ayırt edebilen bir kesimdir. AK Parti'den önceki emeklinin durumunu da çok iyi biliyorlar. Hatırlarsanız maaş kuyruklarında, ilaç kuyruklarında vefat eden büyüklerimiz vardı. Biz sağlığı el vermeyen emeklilerimiz için evde emekli aylığı uygulamasını gerçekleştirdik. BAĞ-KUR’da sosyal güvenlik destek primi uygulamasını kaldırdık. Seyyanen ve oransal artışlarla emekli aylıklarından reel olarak yüzde 87 ile yüzde 636 oranında artışı biz sağladık. Emeklilerimize ilk defa bayram ikramiyesi verilmesi uygulamasını yine AK Parti hükümetleri başlattı. Geçtiğimiz hafta Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı emekli ve ölüm aylığı hak sahiplerine banka promosyon süreçlerini de 2017 yılında yine biz başlatmıştık. Milletimiz pek fark edemeyebilir ama vatandaşlarımız dünyanın en ileri seviyesinde sağlık hizmeti almasının arkasında çok önemli harcamalarımız söz konusu. AK Parti döneminde SGK tarafından ödenen ilaç sayısını da 3 katına çıkardık. Geçtiğimiz bir yılda Sosyal Güvenlik Kurumumuz tarafından yapılan sağlık ve ilaç harcaması tam olarak kıymetli kardeşlerim. 553 milyar lira oldu. Bu çok ciddi bir rakam. Emekli aylıklarını ödediğimiz tutarın yarısına yakınını ayrıca sağlık harcamaları ve sağlık hizmetleri için de ödüyoruz. Bunun dışında yine SGK tarafından son bir yılda 206 milyar lira teşvik ve destek ödemesi gerçekleşiyor. Son 5 yılda yaşadığımız pandemiyi, bölgemizdeki savaşları ve asrın felaketini dikkate alırsanız vatandaşlarımızı asla mağdur etmeden hizmetlerimizi kesintisiz bir şekilde devam edebildiğimizi ve güçlü bir devlet olduğumuzu da sizler görmüş oldunuz” ifadelerine yer verdi.

Program Irmak'ın Bakan Işıkhan'a Selimiye Camisi motifli tabloyu hediye etmesi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.