Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN

Edirne’de Cumartesi Pazarı’nda uzun yıllardır pazar esnafı olan Mehmet Bodur, baklava fiyatlarını eleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2023 13:17
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2023 13:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN

Edirne’de Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte baklavalık ürünlere talep arttı. En ucuz iç cevizin fiyatı 120-200 lira arasında değişiyor.

Edirne’de Cumartesi Pazarı’nda uzun yıllardır pazar esnafı olan Mehmet Bodur, Kurban Bayramı’nda vatandaşın baklava alması değil, yapması gerektiğini belirtti. Ceviz fiyatları ve baklava fiyatları arasında fiyat farkının çok fazla olduğunu ifade etti.

“İÇERİSİNDE BİR SIRA CEVİZ VAR”

Ceviz ve baklava fiyatları arasındaki fiyat farkına değinen pazar esnafı Mehmet Bodur: “ Kabuklu ceviz 60-80 lira arasında iç ceviz 120-200 lira arasında değişiyor. Baklava fiyatlarına baktığımız zaman, sadece cevizden yapılan bir kilo baklavayı yapmaya kalktığımız zaman, bir kilo cevize en kalitelisinden 2 kilo şeker ilave edip kestiğimizde, toplam 3 kilo baklava yapmış oluruz. Yaptığımız baklava 85 liraya denk geliyor. Oysa sadece içerisinde bir sıra ceviz olan baklavaya, 150-300 lira arasında fiyat veriliyor. Baklavacıların biraz elini vicdanına koyması gerekiyor. Baklava satışı yapanların yaklaşan bayram öncesi vatandaşlara daha uygun fiyata baklava satmaları gerekiyor”

MERT ERİŞKEN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.