Hava Durumu

Kırklareli’nde Hamsi Avcılığına Yönelik Denetimler Sürüyor

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, hamsi kota uygulaması kapsamında avcılık yapan teknelere yönelik denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2026 15:19
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2026 15:20
Kaynak: Haber Merkezi
Kırklareli’nde Hamsi Avcılığına Yönelik Denetimler Sürüyor

Kırklareli’nde hamsi kota uygulaması kapsamında farklı bölgelerden gelen gırgır ve orta su avcılığı yapan teknelere yönelik denetimlerin devam ettiği bildirildi. Denetimlerin, sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması ve avcılık faaliyetlerinin mevzuata uygun şekilde yürütülmesi amacıyla gerçekleştirildiği belirtildi.

Yetkililer tarafından yapılan çalışmalarda, geçen sezon olduğu gibi bu yıl da verimli geçen av sezonunda teknik personel tarafından 1.670 tekneye e-seyir nakil onayı verildiği ve toplam 15 milyon 270 bin 699 kilogram hamsinin karaya çıkarıldığı ifade edildi.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.