Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Lalapaşa’daki RES’e kapasite artışı projesi

Lalapaşa’ya bağlı Kalkansöğüt, Hacıdanişment ve Vaysal köylerinde 20 türbinlik RES projesi için kapasite artışı ve elektrik depolama tesisi projesi için ÇED süreci başlatıldı. Proje ile 20 olan türbin sayısının 30’a yükseltilmesi planlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2024 18:13
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2024 18:14
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Lalapaşa’daki RES’e kapasite artışı projesi

Edirne’nin Lalapaşa ilçesine bağlı Kalkansöğüt, Hacıdanişment ve Vaysal köylerinde Entek Elektrik Üretimi A.Ş. tarafından yapılması planlanan Süloğlu Rüzgâr Enerji Santrali (RES) Kapasite Artışı ve Enerji Depolama Tesisi (EDT) Projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başlatıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ÇED Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda, proje kapsamında 20 türbinlik RES’in 30 türbine çıkarılarak EDT kurulması planlandığı belirtilirken; ÇED başvuru dosyasının incelendiği ve ÇED sürecinin başlatıldığı açıklandı. Duyuruda, proje ile ilgili görüş, soru ve önerilerin Edirne Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü veya Bakanlığına gönderilebileceği ifade edildi. Duyuruda ayrıca projenin başvuru dosyası da paylaşıldı.

ORMAN ALANI, TARIM ARAZİSİ VE YERALTI BESLEME ALANINDA

Projenin ÇED başvuru dosyasına göre; proje ile mevcut kapasiteye her biri 7,2 MWm/6,5 MWe ünite gücüne sahip 10 adet türbin ilave edilecek. Trakya Alt Bölgesi Ergene Havzası 1/100.000 Ölçekli Revizyon Çevre Düzeni Planı paftasına göre planlanan türbin noktaları tarım arazisi, orman alanı ve Yeraltı Suyu Besleme Alanı (YAS) gösterimi üzerinde yer alıyor. Projenin dosyasında, planlanan kapasite artışına konu türbin noktalarından T21, T22, T23, T24, T25 ve T28 nolu türbinlerin orman alanı; T26, T27, T29 ve T30 nolu türbinlerin tarım arazisi; T29 ve T30 nolu türbinlerin de Yeraltı Besleme Alanı (YAS) gösteriminde de yer aldığı saptandığı belirtildi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.