Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meclisten 23 Nisan’a gecikmeli kutlama

Edirne İl Genel Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı 1 gün gecikmeli kutladı. 23 Nisan’da toplantı yapmayan mecliste bugün bayram kutlama konuşmaları gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2024 19:47
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2024 19:51
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Meclisten 23 Nisan’a gecikmeli kutlama

Edirne İl Genel Meclisi, bugün düzenlenen Nisan ayındaki son toplantısını 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak tamamladı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda toplantı düzenlemeyen İl Genel Meclisi, bayramı 1 gün gecikmeli olarak kutladı. Meclisin sonunda gündem dışı söz alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Sözcüsü Mustafa Üstün, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Grup Sözcüsü Mutlu Kırman ve Meclis Başkanı Çiğdem Gegeoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili konuşma yaptılar.

“DÜNYADA BİR İLK”

CHP Grup Sözcüsü Üstün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın önemine dikkat çekerek; “23 Nisan 1920’de birinci meclisin ve ulusal egemenliğimizin kabulünün bayramı olarak kutlanan 23 Nisan Bayramı'nı kutluyorum. Bu bayramın, çocukların kutladığı ilk bayram olması dolayısıyla da dünyada bir ilk. Bu yönden de Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü yâd ediyorum. Egemenlik, kayıtsız, şartsız milletindir” ifadelerini kullandı.

“İLK ULUSAL BAYRAMIMIZ”

AK Parti Grup Sözcüsü Kırman ise 23 Nisan 1920 tarihinin, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kurulduğu tarih olduğunu belirterek; “Türkiye Cumhuriyeti'mizin ilk ulusal bayramı özelliğini taşımaktadır. Türkiye’de 1921’den itibaren 23 Nisan, milli bayram adıyla kutlanmaya başlanmıştır. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, gelecek nesil verdiği önemi şu sözleriyle ifade ediyor; ‘Küçük hanımlar, küçük beyler; sizler hepiniz geleceğin yıldızı ve ikbal ışığısınız.’ Biz de bu duygu ve düşüncelerle AK Parti grubuyla beraber Türkiye Cumhuriyeti'mizin 104’üncü yılını kutluyor, sevgili çocuklarımızı, kıymetli kardeşlerimizi tebrik ediyoruz” dedi.

“İNŞALLAH NE KADAR ŞANSLI OLDUĞUMUZUN FARKINDAYIZDIR”

Grup sözcülerine teşekkür eden Başkan Gegeoğlu; “Aslında grup adına konuşmayı yaptılar ama bugün bir kadın olarak bugün burada, bu mecliste başkanlık edebiliyorsam; bunun en büyük sebeplerinden bir tanesi de öyle büyük bir liderimiz var ki daha 100 yıl öncesinden egemenliği dahi çocuklara emanet edebilecek kadar koca yürekli bir adam. Ne kadar şanslı olduğumuzun inşallah bütün ülke olarak farkındayızdır” sözlerine yer verdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.