Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ramazan pidesinin tadı kaçtı

Edirne’de bir fırında satış yapan Faize Jipka, geçen yıllardaki Ramazan dönemlerine göre bu yıl pide satışlarında belirgin bir düşüş yaşandığını belirterek “Bu Ramazan'ın tadı tuzu yok. Satışlarımız geçen yıllara göre düşük, pideler elimizde kalıyor” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2024 16:53
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2024 16:55
Kaynak: HİLAL PEKER
Ramazan pidesinin tadı kaçtı

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte geleneksel iftar sofralarının vazgeçilmezi olan pide, bu yıl satışlarda beklenen canlılığı yaşamıyor. Edirne’de bir fırında satış yapan Faize Jipka, yaptığı açıklamada günde 400-450 arası pide çıkardıklarını ancak geçen yıllardaki Ramazan dönemlerine göre satışlarda düşüş yaşandığını söyledi. Bu durumu vatandaşın alım gücünün düşmesine bağlayan Jipka, esnafın ve vatandaşların ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya olduğunu söyledi.

“VATANDAŞ SOMUN EKMEĞE YÖNELİYOR”

Vatandaşların alım gücündeki düşüşün etkisini hissettirdiğini ifade eden Jipka; “Günde 400-450 arası pide çıkarıyoruz. Geçen yıllardaki Ramazanlara göre satışlar az, pideler elimizde kalıyor. Vatandaşların alım gücü düşük. Sade pide 20 lira. Kalabalık ailelerde 4-5 adet alınsa günlük 100 lira yapıyor. Vatandaşlar 7 buçuk lira olan somun ekmeğe yönelmek durumunda kalıyor. Bu Ramazan’ın tadı tuzu yok. Gelen elinde kart post cihanız var mı diye soruyor. Pide satışları geçen yıllara göre düşük” dedi.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.