Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Santralin yeni ihalesi 50 milyon TL civarında

Edirne Valisi Yunus Sezer, Meriç nehri üzerinde 2021 yılında inşasına başlanan ve zarar görmesinin ardından projesi revize edilen enerji santralinin 50 milyon TL civarında yeniden ihale edildiğini açıkladı. Projenin revize edilerek devam ettiğini belirten Sezer, 2 ayrı hukuki sürece de dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2024 17:31
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2024 17:34
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Santralin yeni ihalesi 50 milyon TL civarında

Edirne Valisi Yunus Sezer, Meriç nehri üzerinde 2021 yılında inşasına başlanan ve zarar görmesinin ardından projesi revize edilen enerji santrali ile ilgili açıklama yaptı.

Sezer, enerji santralinin yapımı devam ederken hasar görmesinin ardından gerçekleştirilen çalışmaları açıklarken; projenin revize edildiğini söyledi. Revize edilmesinin ardından projenin ihalesinin gerçekleştirildiğini belirten Sezer, ihale fiyatını da açıkladı. Sezer, proje ile ilgili hukuki süreçlerin de devam ettiğini ifade etti.

“ATIL KALMASI KAMUNUN ZARARI”

Projenin hızlı bir şekilde devam ettiğini söyleyen Sezer; “Öncelikle bir tespit yaptırdık. Üniversiteden hocalarımız, DSİ’den ilgili mühendisler, İl Özel İdaresi’nden ve DSİ’nin akredite ettiği firmaların olduğu bir ekiple tespit yaptırdık. Tespit yaptırdıktan sonra buradaki eksiklik neden kaynaklanıyor ve ne yapılması gerektiğini bize ilettiler. Burada jet grout denilen bir sistem uygulanmış. Bu sistemin bazı yerlerde sıkıntılı olduğunu, oradaki hasarın bundan kaynaklandığını belirttiler. Bunun üzerine yeniden zemin etütleri yapıldı, proje yeniden revize edildi. Çünkü bir yatırım yapılmış. Bu yatırımın atıl kalması kamunun zararı. Bunun üzerine de kritik bir karar verdik” ifadelerine yer verdi.

“50 MİLYON TL’LİK AÇIK İHALESİ YAPILDI”

Sezer, projenin devam etmesi için karar vermeden önce DSİ Genel Müdürlüğü’nden projeyi incelemek amacıyla 12 kişilik ekip geldiğini açıklarken; “Kendilerinden burasının devam edip etmeyeceği, taşkın riskine neden olup olmayacağı ile ilgili bilgi istedik. Edirne’nin de böyle bir endişesi var. Bu ekibin, burasının taşkın riskini artırmayacağı şeklinde bir raporu var. Projenin de şu anda yaptığımız şekilde fore kazıklarla yeniden yapılması yönünde teknik tavsiye yönünde çalışmaya başladık. Sona geldik. En son açık ihalesi yapıldı. 50 milyon TL civarındaydı. Süreç de devam ediyor” dedi.

“TESPİT BİTTİ, İDARİ SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR”

Proje ile ilgili 2 ayrı hukuki sürecin devam ettiğini belirten Sezer; “Hukuki süreçte 2 tane süreç devam ediyor. Birincisi tespit davası açıldı. Buradaki kusur kime aittir, neden kaynaklanıyor ile ilgili olarak mahkememiz tespiti bitirmiş. Henüz bize gelmedi ama geldikten sonra buradaki yasal işlem başlatılacak. İdari yönden, mahkemenin tespitine göre şahıslardaki sorumluluğun ne olduğuyla ilgili bir idari soruşturma devam ediyor. O tespiti aldıktan sonra ikisini birleştirip hem maddi tazmin yönüyle süreç başlayacak, hem de idari sorumluluk yönüyle bir süreci başlatmış olacağız. O noktada gayet emin bir şekilde, kanunlar neyi emrediyorsa onu yapmamız gerekiyor. Onu da yapıyoruz” sözlerine yer verdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.