Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Üretim rekoru yerine ithalat rekoru kırıyoruz”

Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, ülkenin tarım ve hayvancılık sektöründe karşılaşılan zorluklar hakkında açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2023 13:58
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2023 14:00
Kaynak: ERGİN SÖZER
“Üretim rekoru yerine ithalat rekoru kırıyoruz”

www.batiekspres.com haber sitesine konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) önceki dönem Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, “Üzülerek ifade etmeliyim ki, üretim rekorları kırmak yerine ithalat rekorlarına imza atıyoruz. Özellikle hayvancılık sektöründe ithalatın hız kesmeden devam etmesi endişe vericidir. Hayvancılık alanında yaşanan ithalatın boyutları oldukça dikkat çekici. Büyükbaş hayvan ithalatı 584.080 baş, küçükbaş hayvan ithalatı ise 48.431 baş olarak gerçekleşti. Ayrıca, kırmızı ette 24.946 ton ithalat edildi. Bu ithalatlar sonucunda ülke genelinde toplamda ödenen para ise tam bir milyar 22 milyon 73 bin 469 doları aştı” diye konuştu.

Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu açıklamasının devamında “Ülkemizin kendi hayvancılık potansiyelini kullanmak yerine dışa bağımlı hale gelmesi, ekonomik açıdan sürdürülebilir bir tablo çizmemize engel oluyor. Bu noktada acil tedbirler alınmalı ve yerli üretimi destekleyecek politikalar uygulanmalıdır” dedi.

ERGİN SÖZER

Kaynak: ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.