Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yüzüklerin değil, hayvanların efendisi

Edirne’de haftanın her gününü yabani hayvanları besleyerek geçiren Coğrafya Öğretmeni Süleyman Ekiz, bütün hayvanlara değer verilmesi gerektiğini belirterek; “Edirne’de böyle bir kültür oluşturmaya çalışıyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2024 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2024 11:10
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Yüzüklerin değil, hayvanların efendisi

Edirne’de Meriç Köprüsü’nün hemen sol tarafında bulunan boş alanda haftanın her günü fırınlardan aldığı bayat ekmeklerle yabani hayvanları besleyen Coğrafya Öğretmeni Süleyman Ekiz, yabani hayvanları besleyerek doğaya dokunmaya çalıştığını söyledi. Hayvanların hisleri olduğunu vurgulayan Ekiz, hayvanların kendisini tanıdığını, onu gördüklerinde hayvanların yanına geldiklerini belirtti. Hayvanları korumanın önemine değinen Ekiz, “Bütün hayvanlara değer vermek gerekiyor. Onları korumalıyız. Onlar bize emanet” ifadelerine yer verdi.

“EDİRNE’DE BÖYLE BİR KÜLTÜR OLUŞTURMAK İSTİYORUZ”

Ekiz, “Haftanın hemen hemen her günü 16.00’dan sonra buraya gelerek yabani hayvanları karga, kedi, köpek. Bazen de atları besliyorum. Şurada bir fırın var. Oradan bayat ekmek alıyorum. Bazılarından da kedi ve köpek maması alıyorum. Geliyorum burada hem deşarj oluyorum hem de onlar mutlu oluyor. Böylelikle doğaya dokunmaya çalışıyoruz. Coğrafya öğretmeni olarak Edirne’de böyle bir kültür oluşturmaya çalışıyoruz. Ülkemizde ve dünyamızda canlıları korumak ve doğaya sahip çıkmak çok önemli. Biz de küçük bir dokunuşta bulunuyoruz” dedi.

“ONLAR BİZE EMANET”

Hayvanları korumanın önemine değinen Ekiz, “Hayvanların her biri özel. Her biri can taşıyor. O nedenle onların da hisleri var. Ben burada bir yıla yakındır kargaları, kedileri, köpekleri ve atları besliyorum. Hayvanların hepsi beni tanıyor. Buraya geldiğimde kargaların hepsi başıma üşüşüyor. Ama bütün hayvanlara değer vermek gerekiyor. Onları korumalıyız. Onlar bize emanet. Hayvanlar için gerek Havsa'da gerek Edirne’deki arkadaşlar sürekli çaba gösteriyorlar. Örneğin Havsa'da Nariye Avcıoğlu, Muharrem Çoban. Edirne’de Begona Rodriguez, Celal - Hale Enç, Hayri Yaşadur, Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne Çevre Gönüllüleri Derneği de hayvanlara özel ilgi ve alaka göstermektedirler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.