Hava Durumu

“Meme Kanserinde TÜ, Güçlü Bir Kurum”

TÜ'de düzenlenen söyleşide Edirne’nin güçlü sağlık altyapısına dikkat çekilirken, Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Emre Aytin, "Bu bölgede yaşayan biri olarak kendimizi şanslı görüyorum. Hastanemizde bu konuda çok profesyonel ve güçlü bir ekip var" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2026 13:10
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2026 13:16
Kaynak: MEHMET EFECAN HIDIROĞLU
“Meme Kanserinde TÜ, Güçlü Bir Kurum”

Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Dekanlığı ile Bilimsel Kültürel ve Sanatsal Aktiviteler Koordinatörlüğü iş birliğinde “Meme Kanseri Farkındalık Söyleşisi” gerçekleştirildi. Ratip Kazancıgil Derslik Binası 2. kat B Amfisi’nde düzenlenen programa TÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eylem Bayır ve Prof. Dr. Sedat Üstündağ, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Alanında uzman isimlerin konuşmacı olarak yer aldığı etkinlikte meme kanserinde erken teşhis, tanı süreçleri ve tedavi yöntemleri ele alındı.

Genel Cerrahi Anabilim Dalı’ndan Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Emre Aytin, meme kanserine ilişkin yanlış bilinenlere dikkat çekerek erken teşhisin önemine vurgu yaptı. Günümüzde meme cerrahisinde artık daha koruyucu yöntemlerin tercih edildiğini belirten Aytin, “Eskiden memenin tamamen alınacağı düşünülürdü. Günümüzde ise erken tanı sayesinde daha koruyucu cerrahiler uygulanabiliyor” dedi.

Aytin ayrıca Edirne’deki sağlık hizmetlerinin kalitesine değinerek, “Bu bölgede yaşayan biri olarak kendimizi şanslı görüyorum. Hastanemizde çok profesyonel ve güçlü bir ekip var” ifadelerini kullandı.

2025 YILINDA 400 KANSER HASTASI

Tıbbi Genetik ve Biyoloji Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Hakan Gürkan ise toplumda meme kanserine yönelik yanlış algılar bulunduğunu belirterek, hastalığın büyük oranda sonradan geliştiğini söyledi. Erken teşhisin hayat kurtardığını vurgulayan Gürkan, 2025 yılı verilerini de paylaşarak, “Geçtiğimiz yıl polikliniğimize yaklaşık 400 kanser hastası başvurdu. Günlük yoğunluk oldukça fazla. Bu da erken tanı ve bilinçlendirme çalışmalarının ne kadar önemli olduğunu gösteriyor” dedi.

Söyleşide ayrıca meme kanserinde bireyselleştirilmiş tedavi yöntemlerinin giderek yaygınlaştığına dikkat çekilirken, diğer akademisyenler de kendi uzmanlık alanları doğrultusunda erken teşhis ve tedavi süreçlerine ilişkin bilgi verdi.

MEHMET EFECAN HIDIROĞLU

Kaynak: MEHMET EFECAN HIDIROĞLU

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.