Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Baro, Aksak cinayetinin takipçisi

Edirne Barosu Kadın Hakları Komisyonu, geçtiğimiz günlerde Edirne’deki bir parkta boşanma aşamasındaki kocası tarafından öldürülen Petek Aksak’la ilgili açılacak davanın takipçisi olacağını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2024 13:28
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2024 13:31
Kaynak: Haber Merkezi
Baro, Aksak cinayetinin takipçisi

Edirne Barosu Kadın Hakları Komisyonu konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada boşanma aşamasındaki eşi B. A. tarafından öldürülen Petek Aksak’la ilgili olarak “Açılacak ceza davasını sonuna dek takip edeceğiz” dedi.

Yapılan açıklama şöyle:

“Şehrimizde güpegündüz bir parkta eski kocası tarafından katledilen Petek Aksak için hepimiz çok ama çok üzgünüz. Bu şehirde yaşayan her kadın ve her birey bu şiddet olayı karşısında toplumsal travma altında bu şiddetten nasibini almıştır. Kadın cinayetleri bireysel değil aslında toplumsal bir sorundur. Topluma hakim erkek egemen anlayışın değiştirilmemesi, kadın üzerinden yanlış söylemlere devam edilmesi ve kadının erkekle eşit birey olarak kabul edilmemesinin sonucudur. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasının önemi her bir cinayette daha da güçlü bir biçimde yeniden ortaya çıkmaktadır. Kadın cinayetlerini önlemek, kadın cinayetlerinde asla ceza indirimi yapılmaması için her türlü yasal düzenlemeyi yapmak ve uygulamaya geçirmek üzere bir an önce gereğinin yapılmasını bekliyoruz. Kadınların hayatı ölüme değil yaşama adanmıştır. Petek Aksak’a Allahtan rahmet, kederli yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Edirne Barosu Kadın Hakları Komisyonu olarak açılacak ceza davasını sonuna dek takip edeceğiz. Kadına karşı şiddet ve kadın cinayetlerini lanetliyor ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerine son verilmesi için sonuna kadar mücadele edeceğimizi bir kez daha kamuoyuna duyuruyoruz.”

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.