Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doktoru darp eden sanığa 3. tahliye

Edirne’de bir doktoru darp ettiği için tutuklanarak hakkında dava açılan sanık Volkan K., bugün 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen 3’üncü duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2024 13:23
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2024 13:25
Kaynak: HİLAL PEKER
Doktoru darp eden sanığa 3. tahliye

Trakya Üniversitesi Hastanesi’nde yoğun bakımı ünitesinde Doktor B. B. Ö.’ya saldırarak darp eden ve tutuklanarak hakkında dava açılan Volkan K., bugün Edirne 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SGBİS) aracılığıyla hâkim karşısına çıktı. Duruşma basına kapalı gerçekleştirildi.

Sanık Volkan K. hakkında 2. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği tutuklama kararı kaldırılarak adli kontrol şartları uygulanmak üzere tahliyesine karar verildi.

“KİMSE İLE DÜŞMANLIĞIM YOKTUR”

SGBİS yoluyla diyecekleri sorulan Volkan K.; “Önceki beyanlarımı tekrar ederim. Ben videoları bilinçli olarak paylaşmadım. Ayrıca ‘Ben kendime yakışanı değil, karşımdaki kişi neyi hak ederse onu yaparım’ sözünü 2014 yılında açtığım hesapta paylaşmıştım. Tahliyemi talep ederim, benim kimse ile düşmanlığım yoktur” dedi.

“MÜVEKKİLİMİN TUTUKLU KALARAK ÖZGÜRLÜK HAKKI İHLAL EDİLMEKTEDİR”

Sanık Volkan K.’nın vekili Av. Altan Yavuz’dan müvekkilinin tutuklu kalarak özgürlük hakkının ihlal edildiğini söyleyerek; “Önceki savunmalarımızı tekrar ederiz, müvekkilin beyanlarına katılıyoruz. Müvekkil defalarca özürlerini iletmiştir, tutuklama bir ceza değildir, tutuklama sadece geçici bir koruma tedbiridir ve cezaya dönüşmemelidir. Tanıklar dinlenmiştir, dosyadaki tüm deliller toplanmıştır. Müvekkilin kaçma şüphesi yoktur, toplanmayan delil olarak kati rapor değerlendirilebilirse de ilk düzenlenen raporda mağdurun BTM ile giderilebilecek şekilde yaralandığı belirlenmiştir. Ayrıca mağdurun çalıştığı hastaneden rapor aldırılması bizce doğru değildir. Mağdur hakkında başka bir hastaneden rapor aldırılmasını talep ederiz. Trakya Üniversitesi Adli Tip Ana Bilim Dal Başkanlığı tarafından düzenlenen raporu kabul etmiyoruz. İstanbul Adli Tip Kurumu’ndan adli rapor aldırılmasını talep ederiz. Müvekkilin kişi özgürlüğü güvenliği kapsamında müvekkilin tutuklu kalarak özgürlük hakkı ihlal edilmektedir. Müvekkilin tahliyesini talep ederiz, mahkemece ceza verilirse müvekkil cezasını infaz kanunları çerçevesinde çekecektir” diye konuştu.

Sanığı tahliye eden mahkeme yargılamayı ileri bir tarihe bıraktı.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.