Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SEMPOZYUMUN İLK AYAĞI KIRKLARELİ’DEN BAŞLADI

-TMMOB Makina Mühendisleri Odası Edirne Şubesi’nin düzenlediği Trakya’da Sanayileşme ve Çevre Sempozyumu’nun ilk etkinliği Kırklareli’de gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2023 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2023 15:24
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
SEMPOZYUMUN İLK AYAĞI KIRKLARELİ’DEN BAŞLADI

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Makina Mühendisleri Odası Edirne Şubesi, Cumhuriyetin 100’üncü yılı kapsamında düzenlediği Trakya’da Sanayişleşme ve Çevre Sempozyumu’nun ilk ayağını Kırklareli’de gerçekleştirdi.

Trakya’da Sanayileşme ve Çevre Sempozyumu’na Doğru Kırklareli başlığıyla düzenlenen etkinliğe; Kırklareli Vali Yardımcısı Mahmuthan Arslan, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Edirne Şube Başkanı Mehmet Ruhan Timur ve yönetim kurulu üyeleri, Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker, İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Toprak İlmi ve Ekoloji Anabilim Dalı Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Doğan Kantarcı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Merkez İlçe Başkanı Cevahir Cem Yarım ve yönetim kurulu üyeleri, CHP Kırklareli İl Genel Meclisi Üyesi Aptullah Mutluer, Kırklareli Barosu Kent ve Çevre Komisyonu Başkanı Av. Dilara Gürel, Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) Planlama, Programlama ve Koordinasyon Birimi Başkanı Dr. Ertuğ Güney, TMMOB Edirne İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Sekreteri Yılmaz Eren, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Kırklareli İl Temsilcisi Dr. Erol Özkan, Kırklareli Kent Konseyi Başkanı Yasemin Açık Ertaş, Doğa ve Kültür Derneği (DOKU) Başkanı Göksal Çidem, Edirne Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Ayten Eren ve vatandaşlar katıldı.

“18 YIL SONRA YENİDEN DÜZENLİYORUZ”

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinliğin açılış konuşmasını TMMOB Makina Mühendisleri Odası Edirne Şube Başkanı Mehmet Ruhan Timur yaptı. Timur, konuşmasında oda olarak 2005 yılında düzenledikleri sempozyumun üzerinden 18 yıl geçtiğini belirterek; “18 yıl sonra tekrar bu sempozyumu yapmaya çalışıyoruz. Hepinize katıldığınız için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’NİN ÖNEMLİ BÖLGELERİNDEN BİRİ”

Timur’un konuşmasının ardından etkinlikle bir konuşma da Kırklareli Vali Yardımcısı Mahmuthan Arslan yaptı. Arslan, konuşmasında Trakya bölgesinin tarımsal üretim ve sanayileşme anlamında Türkiye’nin önemli bölgelerinden biri olduğunu söyleyerek; “Bu programda arkadaşlarımızın yapacağı konuşmaları merakla bekliyorum. Hepinizi sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum” dedi.

İLK OTURUM 2 SUNUMLA BAŞLADI

Açılış konuşmalarının ardından etkinlik sunumlarla devam etti. Etkinliğin ilk oturumunda Makina Mühendisleri Edirne Şubesi adına makina mühendisi Dinçer Mete, ‘Çerçeve sunuş yakın geçmişi sempozyumlar ve planlar üzerinden anımsamak ve sempozyum neden şimdi?’ ve TRAKYAKA Planlama, Programlama ve Koordinasyon Birimi Başkanı Dr. Ertuğ Güney, ‘2024-2028 TR21 Trakya (Kırklareli) Taslak Bölge Planı’ konularında sunum yaptı.

İKİNCİ OTURUMLA DEVAM ETTİ

Etkinliğin ikinci oturumunda ise İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Toprak İlmi ve Ekoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Doğan Kantarcı, ‘İklim değişikliği sürecinde Kırklareli ve çevresinde orman ve su kaynakları’ ve TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Kırklareli İl Temsilcisi Dr. Erol Özkan, ‘Kırklareli’nde tarım ve tarımsal alanların tahribi’ konularında sunum yaptı.

SORU VE CEVAPLARLA SONA ERDİ

Etkinliğin son oturumunda da Kırklareli Kent Konseyi Başkanı Yasemin Açık Ertaş, ‘Kentleşme eğilimleri, sorunları ve çözüm önerileri’, Kırklareli Barosu Kent ve Çevre Komisyonu Başkanı Av. Dilara Gürel, ‘Kırklareli ve çevre davaları’ ve DOKU Derneği Başkanı Göksal Çidem, ‘Çevre sorunları, mücadele deneyimleri ve çözüm önerileri’ konularında sunum yaptı. Etkinlik, soru ve cevaplar bölümü ile katılımcıların konuşmalarının ardından sona erdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.