Trakya Üniversitesi Hastanesi’nde hizmete giren Algoloji Polikliniği, bağışçı Elfide Çilingir’in katkılarıyla hayata geçirildi. Uzun yıllar tedavi gördüğü hastaneye vefa örneği gösteren Çilingir’in desteğiyle kurulan polikliniğin açılışı yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Açılışa TÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Hatipler, TÜ Hastanesi Baş Hekimi Prof. Dr. Alkin Çolak, TÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sedat Üstündağ, Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, Prof. Dr. Eylem Bayır, Prof. Dr. Mustafa Tan’ın yanı sıra Öğr. Gör. Dr. Ece Yanık, algoloji polikliniğinin ihtiyacı olan ultrasonografi cihazını bağışlayan Elfide Çilingir, akademisyenler ve vatandaşlar katıldı.

TÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sedat Üstündağ, Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, Prof. Dr. Eylem Bayır, Prof. Dr. Mustafa Tan, açılışta emeği geçen herkese teşekkür ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

REKTÖR HATİPLER’DEN BAĞIŞÇIYA TEŞEKKÜR
Açılışta konuşan TÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Hatipler, “Bugün üniversitemiz adına çok anlamlı bir güne tanıklık ediyoruz. Bir yönüyle üniversitemizde bir ilki gerçekleştiriyor, daha önce olmayan yeni bir merkezi hizmete açıyoruz. Diğer yönüyle ise üniversitemiz ile insanımızın iş birliğinin somut ve güzel bir örneğini hep birlikte görüyoruz. Bu örnek aynı zamanda bir memnuniyetin ifadesidir. Çok kıymetli bağışçımız Elfide Çilingir Hanım, bu bağışıyla daha önce aldığı sağlık hizmetlerinden duyduğu memnuniyeti bir teşekkür olarak göstermek istemiştir. Aynı zamanda üniversitemize ve hastanemize sahip çıkma duygusunu en somut şekilde ortaya koymuştur. Elçili Köyünden Elfide Hanım, Edirneli hemşehrilerimizin Edirne’deki kurumlara sahip çıkma bilincini çok güzel bir şekilde ortaya koymuştur. Kendisi memnuniyetini sadece sözle değil, davranışıyla da göstermiştir. Bu çok kıymetli bir örnektir” dedi.

“SAĞLIK KURUMLARINA SAHİP ÇIKIN”
Maddi durumu olanların yardım etmesinin önemine değinen Bağışçı Elfide Çilingir, “Ben uzun yıllar burada kaldım, tedavi gördüm. Öncelikle emeği geçen tüm hekimlerimize ve sağlık çalışanlarımıza Allah razı olsun diyorum. Bu hastanede çok zor günler yaşadık. Kimilerimiz vefat etti, kimilerimiz şifa bulup buradan ayrıldı. Oğlum bir trafik kazası geçirmişti; kafa tasında ciddi bir sorun vardı. Açık söylemek gerekirse, hayatta kalması mucizeydi. Ancak doktorlarımızın ve Allah’ın izniyle bugün çok şükür hayatta. Şu anda Tekirdağ’da rektörlükte memur olarak çalışıyor. Biz bu hastaneden çok büyük fayda gördük. Çok kıymetli doktorlarımız vardı. Bugün sizlerle yeni tanışıyorum, henüz görüşme imkânımız olmadı ama burada verilen hizmetin değerini bizzat yaşamış biri olarak konuşuyorum. Allah hepimize sağlık, mutluluk ve huzur versin. Sağlık kurumlarına destek olmak da çok kıymetlidir. Bağışçılar için örnek olması adına şunu söylemek isterim: Gücü olan sahip çıksın. Çünkü hastalık çekmek çok zor, derman aramak çok zor. Maddi durumu iyi olanlar destek verirse, imkânı olmayan insanlar da daha kolay şifaya ulaşır. Benim tek isteğim budur: Gücü olan yardım etsin, sağlık kurumlarına sahip çıksın. Söyleyecek başka bir şeyim yok. Hepinize teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

“AĞRILAR UYGUN ŞEKİLDE YÖNETİLİRSE KONTROL ALTINA ALINABİLİR”
Algoloji Polikliniği hakkında bilgi veren Öğr. Gör. Dr. Ece Yanık, “Algoloji, kronik ve geçmeyen ağrılara odaklanmış bir yan dal uzmanlık alanıdır. Sadece ağrının kendisini ele alan, tanı koyma ve özellikle tedaviye yönelik çalışan bir bilim dalıdır. Polikliniğimizde bel ve boyun fıtıklarına bağlı ağrılar, zona ağrıları, kanser kaynaklı dirençli ağrılar, trigeminal nevralji, migren ve baş-yüz ağrıları; kas, omuz, diz, kalça gibi eklem ağrıları, nöropatik ağrılar ve topuk dikeni gibi pek çok kronik ağrı türü tedavi edilmektedir. Kısacası baştan ayağa geçmeyen tüm kronik ağrılar bu uzmanlık alanının kapsamına girmektedir. Kronik ağrı, yaşam kalitesini ciddi şekilde bozan bir durumdur. Artık doğal bir süreç olmaktan çıkmış, başlı başına bir hastalık olarak kabul edilmektedir. Algoloji yalnızca ilaç tedavisi uygulayan bir alan değildir. Aynı zamanda girişimsel yöntemlerle, yani ameliyatsız tedavi seçenekleriyle hastalara çözüm sunmaktadır. Bu sayede polikliniğimizde ağrı tedavisine yönelik oldukça etkili uygulamalar gerçekleştirilebilmektedir. Amacımız, hedefe yönelik ve kişiye özel tedaviler sunmaktır. Temel hedefimiz hastanın ağrısını azaltmak, yaşam kalitesini artırmaktır. Özellikle vurgulamak isterim ki; ağrı, katlanılması gereken bir durum değildir. Uygun şekilde yönetildiğinde kontrol altına alınabilir ve tedavi edilebilir” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından bağışçı Elfide Çilingir’e teşekkür belgesi takdim edildi ve daha sonra açılışı yapılan oda gezildi.
MERT ERİŞKİN
Kaynak: MERT ERİŞKİN