Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

O saldırı bir hakime ya da savcıya yapılsaydı…

Edirne Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gürcan Altun, doktor B. B. Ö.’yü darp eden sanık Volkan K’nin bugün görülen duruşmada tahliye edilmesine tepki göstererek “Acaba bu şiddet olayı bir hakime ya da savcıya karşıya acaba yapılmış olsaydı bu yargılamalar bu şekilde sürdürülebilir miydi?” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2024 13:38
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2024 13:40
Kaynak: HİLAL PEKER
O saldırı bir hakime ya da savcıya yapılsaydı…

Edirne Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gürcan Altun, Trakya Üniversitesi Hastanesi’nde yoğun bakımı ünitesinde Doktor B. B. Ö.’ya saldırarak darp eden sanık Volkan K.’nin yargılandığı ve bugün 3’üncüsü görülen davada meslektaşına destek olmak amacıyla katıldı. Duruşma salonuna alınmadıkları için tepki gösteren Altun, meslektaşlarına destek olmaya gelen insanlardan kaçırılan bir duruşma örneği yaşadıklarını söyledi.

Yargıdan beklentilerinin, davanın hızlı ve en adil şekilde sonuçlanması olduğunu belirten Altun, sürecin uzatılmaması gerektiğini ifade etti. Altun, yaşanan şiddet olayının bir hakime ya da savcıya karşı yapılması durumunda davanın bu şekilde sürdürülebilir mi sorusunu sorarak yanıt beklediklerini söyledi.

“MESLEKTAŞIMIZA DESTEK MAHKEMEYİ NİÇİN RAHATSIZ ETMİŞ OLABİLİR?”

Meslektaşına destek olmak adına bulunduklarını fakat duruşma salonuna alınmadıklarına dikkat çeken Altun; “Meslektaşımız B. B. Ö. bir hasta yakını tarafından uğradığı saldırı sonrasındaki üçüncü duruşmasında kendisine destek olmak amaçlı geldik. Aslında saldırganın yapmış olduğu ikinci bir suç daha vardı. Tahliye olduktan sonra sosyal medya üzerinden üstü kapalı ölüm tehditleriyle meslektaşımıza tehditlerde bulunması üzerine yeniden tutuklanmıştı. Hatırlarsınız geçen hafta Perşembe günü o duruşmanın davanın ilk duruşması yapılıp yeniden sanık hakkında tahliye kararı verilmişti. Avukatların itirazı üzerine çıkan tutuklama kararı bugünkü yargılamada yeniden tahliyeye dönüştürüldü. Bizler saat 10’u 10 geçe diye açıklanan duruşma için meslektaşımıza destek amaçlı mahkeme salonunun önündeydik. Ancak sanki mahkemeye meslektaşıma destek olmaya gelen insanlardan kaçırılan bir duruşma örneği yaşadık. Mahkeme salonuna ne biz ne de siz değerli basın üyeleri alınmadı. Acaba merak ediyorum hani bizlerin orada bulunmasından dolayı ne gibi rahatsızlık hissedilmiş olabilir? Meslektaşımıza destek olmak orada bulunmak, mahkeme heyetine acaba niçin rahatsız etmiş olabilir? Bilemiyorum” dedi.

“BİZİM YARGIDAN BEKLENTİMİZ SÜRECİN UZATILMAMASIDIR”

Altun, sürecin uzatılmaması gerektiğini belirterek; “Bizim yargıdan beklentimiz hızlı bir şekilde bu davanın bir an evvel en adil şekilde sonuçlanmasıdır. Sürecin uzatılmamasıdır. Ancak gerçek adalet böyle sağlanabilir. Duruşma 12 Haziran tarihine ertelendi. Umuyorum ki on iki Haziran tarihinde mahkeme salonunda bu sefer yer alabileceğiz. Dediğim gibi acaba hani mahkemede mahkeme salonunda gelen hekimlerden ne gibi bir rahatsızlık duyacaktı ki mahkeme heyeti bunu kabul etmedi. Biz tıbbi uygulamalar sırasında empati denilen şeyi kullanırız. Yani kendini hastanın yerine koymak. Evet. Acaba bu şiddet olayı bir hakime ya da savcıya karşıya acaba yapılmış olsaydı bu yargılamalar bu şekilde sürdürülebilir miydi? Onun da yanıtını aslında bekliyoruz açıkçası” diye konuştu.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.